ALBUFEIRA
ALBUFEIRA
ALBUFEIRA

ALBUFEIRA

ALBUFEIRA

Heiser og rulletrapper tar deg mellom stranden og feriekompleksene. Gjennom dagen skåles det i irsk stout og sangria, mens når solen har gått ned og neonlysene går på er det innkasterne som roper høyest. Her selger alle butikkene kjøleskapsmagneter, stråhatter og neonfarget badetøy. Albufeira er blottet for alt annet enn charterkultur.

MINIGUIDE

ALBUFEIRA

Den gamle fiskerlandsbyen er symbol for masseturismen i portugal. Stranden hvor sjømenn tidligere dro opp sine båter er dekket av parasoller, og kampen om de beste solstolene starter før solen har stått opp. Leilighetskompleksene kan ikke krype høyere opp i åssiden, britiske puber ligger tett i bargatene og amerikanske sportsbarer dominerer torget. 

Solseng, badehåndkle og strandparasoll
Heiser tar deg fra klippen til stranden
Butikkene selger solkrem og stråhatter

Albufeira er en charterby av beste sort. Selv om portugisisk kultur er fraværende, kan du rusle i fiskernes gamle nabolag, og se murene som beskyttet byen mot pirater. Murhusene ved Antigo Castelo har for lengst blitt ferieleiligheter, men de gir fortsatt feriebyen særpreg. Tunnelen ut til Praia do Peneco er en severdighet seg selv, og stranden er slående vakker

Albufeira al-Buhayra er det arabiske navnet for lagune
Byen er blottet for portugisisk kultur
Britiske pub'er og amerikanskje barer
Underholdningstilbudet er begrenset

De største hotellkompleksene finner du ved Praia dos Alemães, men Albuferia strekker seg langt utover dette. I Areias de São João brukes tusenvis av ferieleiligheter fra 60 tallet til de billigste pakkereisene. Barene langs Avenida Sá Carneiro The Strip er fulle av ungdommer gjennom sommeren. De færreste finner veien ned til Praia da Oura.

Intenst uteliv langs Avenida Sá Carneiro

UTFLUKT

Quarteira er ikke vakker, men her finner du fortsatt portugisisk kultur. Byen har mange fastboende og det er leilighetsblokker som dominerer, men blant disse venter portugisiske spisesteder. En palmekledd promenade tar deg langs stranden til havnen, fiskemarkedet og grønnsakstorget. Dette er feriested for portugisiske turister. På hver side av Quarteira ligger de mindre spnnende hotellkompleksene ved Vilamoura og Cavacos.

Spørsmål? Spør Reiseeksperten

Foto: