CAPRI
CAPRI
CAPRI

CAPRI

CAPRI

Enten du foretrekker eksklusive Capri i øst eller den noe mer økonomiske Anacapri i vest, er du omgitt av hav. Den smellvakre øya finner du i Napolibukten, utenfor Amalfi, Positano og Sorrento

Den frodige klippen ligger en kort fergetur fra Napoli. Gjør deg klar for late dager på hvite strender, utforskning av øyas blå laguner, smakfulle måltider ved gode restauranter og flotte turer langs kysten og i fjellene. I sentrum venter spennende butikker med det siste fra Italias moteindustri i pittoreske og sjarmerende omgivelser i gamlebyens smale gater.

Det er striglet langs de eksklusive gågatene rundt Grand Hotel Quisisana

Selv om det er varmt, bør Villa Jovis eller Villa Lysis på østsiden av øya oppleves. Anbefaler også den bratte turen ned til Ristorante La Fontelina for uforglemmelig lunsj og en svømmetur i det asurblå havet, som fort blir et av høydepunktene ved øylivet. Lyrikere bør ilegge Hotel Certosella et besøk, der poeten Jacques d'Adelswärd-Fersen bodde før han bygde Villa Lysis.

Nærheten til havet lokker reisende til Capri

Bosetningene på Capri var tidligere langs kysten, men av frykt for sjørøvernes herjinger flyttet innbyggerne opp i høyden. Øyas andre sentrum, Anacapri, er mer folkelig, noe mer ruralt, selv om det er kraftig utbygget i senere tid, men så er vi i Sør-Italia. Hit reiste Lenin for å besøke sin venn Maksim Gorkij og dronning Victoria for å treffe sin svenske fastlege Axel Munthe, som bodde og skrev flere av sine bøker i Villa San Michele, som i dag er et populært museum.

Frykten for sjørøvere flyttet landsbyen bort fra kysten

Legg også inn en tur til Capris høyeste fjell, Monte Solaro, for utsikt over de syngende sireners øy. Som alternativ til den strabasiøse turen til toppen, kan du benytte stolheisen som tar deg opp på 12 minutter. I havnen kan man leie båt for 50 kr per person/time og oppleve de mange grottene langs den bratte kysten. For en uforglemmelig ankomst til øya i Napolibukten bør du stå opp tidlig og ta en av de første fergene for å se Capri badet i lyset fra soloppgangen bak fjellene i øst.

Fargene fra Napoli tar deg til Banchinella havnen
Det er bratte fra havnen til bysentrum, men det går kabelbane til Piazzetta

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock