ERICEIRA
ERICEIRA
ERICEIRA

ERICEIRA

ERICEIRA

Portugisiske familier begynte å feriere her allerede på 50 tallet, men de siste årene har stadig flere internasjonale kjedehotell etablert seg. Til tross for at det gamle fiskeværet har blitt en hektisk turistby er Ericeira fortsatt et hyggelig sted å tilbringe feriedagene. Rundt butikker og serveringssteder i det travle bysentrum venter europas mest ettertraktede surfesteder.

MINIGUIDE

ERICEIRA

Det er lenge siden dette var en fredelig fiskelandsby. Båtene ligger fortsatt ved Praia dos Pescadores, men nå er det er turisme som står for inntektene. Men enten du kommer for turer langs den dramatiske kystlinjen eller for å mestre bølgene er Ericeira et flott reisemål.

Du finner du ikke klassiske turistattraksjoner, det er kystlinjen som lokker besøkende til Ericeira. Fra bukten ved Coxos hvor bølgerytterne mestrer dønningene til Foz do Lizandro hvor kiterne leker i elvemunningen finner du 7 verdenskjente surfebølger. Å se bølgen bryte mot Ribeira d'Ilhas, Praia da Empa eller Praia do Matadouro er også en opplevelse fra land. Dersom du ikke er klar for en crazy left ved Coxos kan du snøre turskoene og gå kyststien.

Flere av kystens beste surfesteder ligger ved Ericeira
Det er altid noe å øve på rundt Ericeira

Selv uten særlig interesse for bølgemestring er det flott langs kysten av Ericeira. På hver side av sentrum lokker Praia dos Pescadores og Praia da Baleia med flotte badestrender. Bor du ved Vila Galé har du panoramautsikt fra bassengkanten. Det historiske hotellet som åpnet dørene allerede 1955 ligger flott til på klippene nedenfor byen. Både den svenske surfesenterkjeden Lapoint og den israelske hostellkjeden Selina er etablert utenfor byen.

Rua Doutor Eduardo Burnay er byens gågate
Nå er det er turisme som står for inntektene
Innover byen venter hvitvaskede murhus

Innover byen venter hvitvaskede murhus som leies ut til besøkende. Enkelte driftes som hostell og gjestehus, men de fleste leies ut som ferieleiligheter. I Rua Doutor Eduardo Burnay, byens travle gågate ligger butikker og serveringsssteder tett. I enden venter det sjarmerende bytorget Praça da República torget med den gamle ballplassen Jogo da Bola.  Et godt sted for en is mens du kikker på forbipasserende. 

Nabolagets smøteplass er bytorget Praça da República
Pensjonister spiller kort ved Pézinho de Nossa Senhora
Spark av deg skoene og ta en øl ved Praia da Baleia

Ta turen opp til Miradouro Sala das Visitas for fenomenal utsikt over Praia do Sul. Spark av deg skoene og ta en øl i vannkanten ved Praia da Baleia. Se pensjonister spille kort på promenaden ved Pézinho de Nossa Senhora og se solen gå ned ved Praia dos Pescadores. For et enkelt og godt måltid finner du veien gjennom opplagsplassen for båter hvor fiskere bøter sine garn, for byens ferskeste sjømat ved Clube Naval. Her får du byens friskeste sjømat.

Fiskerne bøter fortsatt sine garn i havnen
Ved Clube Naval får du byens friskeste sjømat
UTFLUKT

PALÁCIO NACIONAL DE MAFRA

Kong John lovet sin kone å bygget et kloster dersom hun ga han en arving. Barbara ble født og byggingen startet i 1717. Tomten var tilfeldigvis i umiddelbar nærhet til kongens jaktområder, og monarken sørget for å bygge et palass til seg selv samtidig. Selv om det 40 000m2 store jaktslottet er dårlig vedlikeholdt er det mektig imponerende.

Jaktslottet har selvsagt eget bibliotek
Spørsmål til artikkelen? Reiseeksperten

Foto: