GOA
GOA
GOA

GOA

GOA

Mellom Gokarna og Arambol venter feriebyer og hippiesamfunn ved Palolem, Calangute og Anjuna. Chatrerturistene er overalt, men de fleste samler seg rundt Baga og Candolim. Panaji er stedet for urbankultur, Chapora og Mandrem er inkubator for fritenkende og alternativkulturelle, mens de minst utforskede pliseene er klippene ved Cola og Agonda.

MINIGUIDE

GOA

Mens turistene reiser rett fra Diabolim til strendene nær flyplassen er det resten av Goa som fortjener oppmerksomhet. Etter 500 år under Portugisisk styre er staten fortsatt en vestlig enklave, hvor charterturisme er hovedinntekten. Ikke reis til den europeiske feriekolonien for å oppleve India, det er vestlig kultur som dominerer. 

PALOLEM

Bukten er stor nok for både fiskere og turister, men liten nok for å være idyllisk. Til tross for høyt tempo og mange besøkende har Palolem en lun ramme. Sjøsiden er dekket av strandbarer og komfortable overnattingssteder med havutsikt. Innover palmelunden venter enkle anneks du kan leie for en hundrelapp. Det er fint i begge ender av stranden, men styr unna dagturistenes møteplass ved Autostand. Patnem er en mindre utgave med færre fasiliteter. 

Det er feriestemning hele uken i Palolem
Strandhyttene demonteres før monsunsesongen
Det er roligere i hver ende av bukten

AGONDA

Langt ifra uoppdaget, men i den billdskjønne bukten slipper du både salgsboder og vannscootere. Under palmene ligger enkle hytter og gode barer med utsikt mot det arabiske hav. Fra sørendenden av stranden kan du bli med fiskere ut på havet, mens i nordenden kan du følge elven innover mangroveskogene. Ellers er det 3km med myk sand som er severdigheten. Vår favoritt ble Jardim a Mar, men det er god standard de fleste steder

Litt av landsbyfølelsen er bevart i Agonda
Stranden er skånet for glorete strandleker
I Agonda ser du solen gå ned fra hytteveggen

COLA

Tre overnattingssteder. Tre spisesteder. Dwarka er utvilsomt beste sted å bo. Utilgjengeligheten gjør at du slipper ordinære turister, og tilbringer dagene blant andre naturalister. Her er eneste aktivitetstilbud mat, drikke og (svømme)turer langs stranden. Hver dag samles personal og gjester for hildringstimen. Det forsøkes gjenskapes noe av det samme ved Cabo De Rama, men tilgjengeligheten gjør dette til sted for inaktive trafikanter.

Følg stranden til Small Cola Beach
Bo komfortabelt ved Dwarka Eco Beach Resort
Cabo De Rama er altarnetiv for inaktive trafikanter

MARGAO

Stranden er forbeholdt lokale på dagsutflukt og russiske charterturister, men det enorme markedet og den gamle kolonistaden er verdt et besøk. Shahnavaz ligger et stykke utenfor sentrum, men de 6 hallene er et av India's største marked for ferskvarer. Den gamle byen, tidligere kjent som Madgaon, har vært Goa’s handelssentral i århundre. Margao Basaren er et godt sted å utforske under dagens varmeste timer. Spicy er et godt sted for lunsj.

Margao omtales fortsatt som Madgaon av de eldre
Gamle trehus fra den portugisisk kolonitiden
Stranden er populær blant byfolk fra innlandet

DABOLIM

Vasco da Gama og Mormugao utgjør odden med Goa’s eneste flyplass. Blant arkitektur fra kolonitiden ligger sentralbanestasjonen og et par markeder. Du finner serveringssteder og solstoler ved Bogmalo, men det er mer innbydende strender andre steder. Ta heller turen for en drink på São Jacinto. Sør for Diabolim ligger 20km urørt sand forbeholdt fiskere og russiske charterturister. Det er strandbarer ved Majorda, Colva, Benaulim og Varca.

Vasco da Gamam, Mormugao og Bogmalo
Det er kort vei fra terminal til strand
Goa's flyplass ligger mellom strandfavorittene

PANAJI

På andre siden av odden ligger historiske Panaji, og et tjuetalls casino-båter som unngår avgifter ved å flyte på Mandovi elven. Kolossene med fengende navn som Big Daddy utgjør Goa’s skatteparadis. Men glem dette, og finn veien til bydelen Fontainhas hvor kreative cocktailbarer og spennende serveringssteder har inntatt de gamle villaene. De fargerike tre-husene med balkong og håndlagde takstein er en arv fra den portugisiske kolonitiden.

Fontainhas er den unge elitens tumleplass
Bydelen er full av gode cocktailbarer
Det er lett å finne gode motiv i Panaji

CALANGUTE

Hjertet av Goa er den pulserende bukten mellom Aguada Fortet og Bagaelven. Sinquerim byr på mangroveskog, elvesafari og fenomenal utsikt fra fyrtårnet. Candolim er den indiske maseturismens hellige gral, med et hav av solsenger og spisested. Nedenfor buktens handelssentrum Calangute venter et stort utvalg strandbarer. I Baga finner du de største utestedene. Et godt sted for en heftig kveld, men få overnattingssteder. 

Religion fra kolonitiden dominerer i Goa
Sinquerim, Candolim, Calangute og Baga
7km med solsenger og strandbarer

ANJUNA

Tidligere er søvning nabolag, som kun våknet til liv for det ukentlige onsdagsmarkedet. Pandemien stanset hippiestemningen, i dag er serveringstedene på sjøsiden eneste severdighet. Strandfestene som vedvarte til soloppgang finner du nå ved Vagator. Sunburn er den største festivalen, mens resten av året er Hilltopp et godt sted å avslutte uken. Håndtverksmarked på fredager, nattklubb på søndager. Det venter flere bar-eventyr ved Darlings og andre skjenkestuer i Chapora. Beste utested er House of Chapora. 

W er beste hotellene i Anjuna
I Anjuna finner du den orginale Artjuna
Det er ofte kø for plass ved Eva Cafe
Hilltopp er marked på fredag og klubb på søndag

MORJIM

På nordsiden av Chaporaelven har fugler og skilpadder sitt hekkested, men strendene som strekker seg fra Morgim til Ashwem er også populæreblant russiske turister. Gjestehusene står tett langs veien mens serveringsstedene ligger side om side langs kysten. Buena Vida, Morii og Soul Sante har også aneks på stranden. Bora Bora, S2 Beach Shack og Burger Factory er blant de mer påtatte restaurantene. Langs hovedgaten er Kuchun’s et godt sted.

Buena Vida og Soul Sante har rom på stranden
Du finner flere serveringsteder i vannkanten
Strandfestene holder på til soloppgang

MANDREM

Utilgjengelighet kan være en fordel. Den isolerte sandbanken ved Mandrem var lenge forbehold fastboende, men nå har nabolaget tilrettelagt for turisme. Kulturkollektiv og surfesenter som Salty Soul har gjort den fredfulle bosetningen til attraksjon. Fra La Vie en Rose til Artjuna venter gjestehus, serveringssteder og yogastudio, mens når dagen går mot slutten samles det alternativkulturelle nabolaget på stranden for å se solen gå ned.

Gypsettere har tatt over det meste i Mandrem
Ta plass ved Junas 9 når solen går ned
Det er lett å finne roen ved Goa's strender

ARAMBOL

Det har blitt færre besøkende etter at turistene inntok fristedet. Backpackerne søkte nye plasser, mens ferierende søker bedre tilgjengelighet. Gjennom uken står gjestehusene halvfulle, mens i helgene fylles det opp med folk fra innlandet. Stranden er fin, men høydepunktet er labyrinten av markedsboder som tar deg gjennom sentrum og langs kyststien til fredelige Kalacha. Du får rimelige hytter i vannkanten ved Pitruchaya, god morgenkaffe ved Black Pearl og etter midnatt lokker Twice In Nature med utemmet bass. Helt i nord ligger søvnige Querim.

Basaren strekker seg fra Harmal til Kalacha
Du har flott utsikt fra Pitruchaya Huts
Spørsmål til artikkelen? Spør Reiseeksperten

Foto: