USA
USA
USA

USA

USA

Den nye verden Christofer Columbus besøkte for 500 år siden, er spekket med uberørt villmark og pulserende storbyer. Selv om den kulturelle historien ikke stikker særlig dypt, er det myteomspunne landet i vest fullt av kontraster. Det tidligere så trendsettende territoriet er for lengst innhentet av andre verdensdeler, men hevder seg fortsatt i kampen om urban moro.

TEXAS

East Austin, Austin

Med kaffebarer, barbersalonger og gallerier har det tidligere tvilsomme nabolaget utviklet seg til et kreativt og livlig fellesskap for både eiendomsmeglere og hipstere. Start dagen med en flat white, i påvente av at hull-i-veggen-barer og smakfulle food trucks ruller opp gitrene ved lunsjtid. I helgene serveres kortreiste delikatesser ved bondens marked gjennom hele dagen, mens cocktails ristes energisk over bardiskene langs 6th etter solnedgang.

CALIFORNIA

Echo Park, Los Angeles

Hipt og trendy nabolag mellom eksklusive Silver Lake og Downtown LA, der 50 000 urbane innbyggere klynger seg sammen på 5 km2. Likevel er det plass til både innsjø og parker. Oppsøk kunstnernes egne gallerier, forfatternes kreative kafeer og musikernes innovative barer for den pulserende bydelens sjarm. Selvsagt finnes landhandlere, bruktbutikker, bokhandlere og et hektisk uteliv med daglige konserter og intense nattklubber som holder åpent til soloppgang.

OREGON

Pearl District, Portland

Det tidligere varehusdistriktet er blant byens livligste områder. Glutenfrie og veganske serveringssteder side om side med burgersjapper og lokale mikrobryggerier. Flere spennende teaterscener, sjarmerende boligkvartaler som egner seg ypperlig for en sykkeltur, og hektiske gater med et medrivende uteliv. Bydelens høydepunkt er likevel hver tirsdag kveld når lokale kunstnere presenterer sine arbeider utenfor galleriene mens gatemusikere underholder.

PENNSYLVANIA

Northern Liberties, Philadelphia

Selv om det tidligere kunstneriske friområdet er i ferd med å utvikle seg til et fasjonabelt designdistrikt, der hipsterne ruller rundt med barnevogn istedenfor skateboard, er dette et underholdende nabolag. NoLibs er miljøbevisst som få, med kortreist mat, flere sykler enn biler og flust med ramenbarer og vintagebutikker. Ikke alle er like glade for moderniseringen, men festivaler og andre kulturtilbud gjør det bedre enn noen gang, særlig i de hektiske sommermånedene.

GEORGIA

Little Five Points, Atlanta

Glem Midtown og ta turen til distriktet på østsiden av byen. Alternativkulturelt nabolag med vintagebutikker, hamburgerbarer og tatoveringssjapper side om side. Her finnes også glimrende bruktbokhandlere og en rekke skate-butikker. Kanskje vel upolert for noen, men under det rå inntrykket er bydelen både varm og inkluderende. Sjekk for all del programmet ved områdets musikkscener der både Outkast og Radiohead har boltret seg.

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock