LA PARGUERA
LA PARGUERA
LA PARGUERA

LA PARGUERA

LA PARGUERA

Mellom Den dominikanske republikk og De britiske Jomfruøyer ligger Puerto Rico, som er lett tilgjengelig med direkteflygninger fra Oslo. Via fine veier er man raskt på øyas karibiske vestside, og i den livlige havnebyen La Parguera i Lajas.

Som en del av USA er stedet godt tilrettelagt for besøkende. Overnatting er rimelig, og standarden enkel, men beliggenheten og utsikten til Parador Villa Parguera er uslåelig. Det omliggende marinereservatet underholder alle aldre, ønsker og behov.

En morgentur på padlebrett eller kajakktur i mangroveskogen i lyset fra morild. Her kan du også mate enorme sølvkre (tarpon) i havnen eller jakte dorado, marlin og wahoo på åpent hav. Med lunsjkurv til Isla Mata La Grata eller seiltur blant øyer og korallrev.

Den 35 km lange undervannsveggen, The Wall, underholder dykkere med viftekorall og korallorkideer, morener og blekksprut. Særlig svampene og tøffelhummerne ved Efra’s eller barracuda og skatene ved Fallen Rock er unike dykk for området.

Selvsagt er det palmestrender og solsenger for dem som foretrekker overflaten, og det er aldri langt til en Piña colada, Coquito, Medalla eller Malta. Ved de mange restaurantene i La Parguera serveres lokale spesialiteter som konkylie, landkrabbe, mofongo, asopao eller lechòn asado. Tips: Besøk en kaffe- eller bananplantasje!

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock