LAMU
LAMU
LAMU

LAMU

LAMU

En smeltedigel av afrikansk, arabisk og asiatisk kultur, skapt av handelsfolk, fiskere og sjøfarere som har frekventert denne ellers så isolerte plassen ved Kenyas kyst i århundrer.

Den harmoniske stemningen i de trange smugene og den tradisjonsrike arkitekturen duver i Det indiske hav. Dette er en av de eldste og best bevarte swahili-bosetningene i Øst-Afrika. De lave husene er hvitvasket med korallstein, og prydet med vakkert utskårne vinduslemmer og tunge tredører. Øya er uten veier, og transport mellom bosetningene skjer med esel langs sandete stier, eller sjøveien med tradisjonelle dhows, med eller uten motor.

Lamy er en smeltedigel av afrikansk, arabisk og asiatisk kultur
Lamy er en smeltedigel av afrikansk, arabisk og asiatisk kultur

Byen ble verdensarvlistet for sin arkitektur og kultur i 2001, som har lokket utenlandske investorer og stimulerer til stadig utvikling. Seil og esler byttes fortløpende ut med motor, og den tidligere så rurale bosetningen tilfredsstiller i dag enhver gypseter.

Mens innlandet er dekket av sand er det livlig og fargerikt i havnen
Mens innlandet er dekket av sand er det livlig og fargerikt i havnen

Et besøk til eksklusive Lamu kan tilpasses alle budsjett. Fra enkel overnatting i tradisjonelle herberger eller stråhytter, til praktfulle boutiquehoteller. Lamu House er vår favoritt i havnen, men søker du umiddelbar nærhet til strender, er Peopni eller et av de andre gjestehusene i Shela gode alternativ. Mest ekstravagant er det på andre siden av sundet ved The Majlis og Manda Bay, sør for flyplassen, hvor man også finner Robinson Crusoe-følelsen ved Diamond Beach.

I de smale smugene er handelen som den har vært å århundrer
I de smale smugene er handelen som den har vært å århundrer

Rundt Kizingoni, på den sørvestlige delen av Lamu, ligger det i hovedsak eksklusive private villaer som leies ut, men Kizingo er et sjarmerende, tradisjonelt og hyggelig priset sted med åtte stråhytter. Siste bosetning på Lamu er fiskelandsbyen Matodoni, kjent for tradisjonelle håndverk som veving av matter laget av palmeblader og kokosnøtthamp. Du kommer hit til fots, på eselryggen eller aller enklest med båt. Et kulturelt høydepunkt er den årlige Lamu Cultural Festival, hvor det konkurreres i tradisjonell sang, dans, poesi og håndverk. Det er derimot eselridning og svømming som skaper den største stemningen.

Skyggen under trærne på bytorget er en natrulig møteplass
Skyggen under trærne på bytorget er en naturlig møteplass
Spørsmål til Artikkelen? Spør Reiseeksperten

Foto: