MONTANITA
MONTANITA
MONTANITA

MONTANITA

MONTANITA

Surfere og bohemer

Kystlinjen Ruta del Spondylus strekker seg fra Esmeraldas i nord til Salinas i sør, og dekker så godt som hele Ecuadors stillehavskyst. En av de siste byene på strekningen er Montañita, et fristed for surfere og bohemer. Fargerike personligheter og salgsboder preger de støvete gatene, butikker og serveringssteder ligger tett, og stranden er aldri langt unna.  

Den tidligere søvnige fiskerlandsbyen har siden 1960-tallet vært et mål for reisende fra alle verdensdeler, og er i dag Ecuadors svar på Arambol og Koh Phangan. Noen kommer hit for de mange tilbyderne av språkkurs (spansk og engelsk), men de fleste er her for de usedvanlig stabile bølgene som er arena for en rekke årlige surfekonkurranser.

Selv om strandbarer og uteserveringer ligger tett, og stemmingen som bygges opp fra solnedgang ikke gir seg før i morgentimene, er Montañita også et sted for harmoni og balanse. Det tilbys de fleste former for alternativ behandling, massasje og spaopplevelser.  

Nord for sentrum bryter bølger fra både venstre og høyre, men sandbunnen egner seg godt for nybegynnere. De erfarne surferne trekker lenger nord til kraftigere bølger.

En artig opplevelse er å ta runden sørover langs stranden til landsbyen Kamala, der surfelegenden Victor Garcia vokste opp og fortsatt bor. Han lager fortsatt balsabrett for salg.

Selv om strandbarer og uteserveringer ligger tett, og stemmingen som bygges opp fra solnedgang ikke gir seg før i morgentimene, er Montañita også et sted for harmoni og balanse. Det tilbys de fleste former for alternativ behandling, massasje og spaopplevelser. For reiki og yoga: ta turen til Bromelia ved Manglaralto.

Her kan du også dra på rideturer i de frodige områdene som omgir Montañita. Ved Isla La Plata kan du oppleve havskilpadder og sjøløver, mens knølhval kan sees fra stranden mellom juni og september. En annen utflukt er til nasjonalparken Machalilla, med 50 km urørte strender og 40 000 hektar tropisk regnskog.

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock