PENICHE
PENICHE
PENICHE

PENICHE

PENICHE

Surfere med erfaring lokkes til strendene ved Praia do Bom Sucesso, nybegynnere møtes hos surfeskolene ved Boleal, mens de beste reiser fra hele verden for å prøve seg ved Praia dos Supertubos. Toglinjen går lenger inn i landet, bussen tar deg rett til Penice, MEN De fleste surfere kommer hit på fire hjul og bor på campingplasser langs kysten.

MINIGUIDE

PENCIHE

Penice er utgangspunkt for flotte utflukter. Herfra er det kort kort vei til yrende folkehav ved Boleal eller solitær tilværelse på Berlengas. Surfer reiser hit for bølgene som alltid bryter godt sør eller nord for halvøya, mens endeløse sanddyner lokker badegjester.

Sanddynene mellom Penche og Baleal lokker badegjester
UTGANGSPUNKT FOR UTFLUKTER

PENICHE

Du finner et slags torg ved Jardim do Baluarte som duger til morgenkaffe, ellers er det trafikerte Avenida do mar som er restaurantgaten i Peniche. Byens festning er ganske interessant og fortjener et besøk, ellers er båthavnen hvor nabolaget samles. Ved marinaen i utkanten av sentrum finner du ferger og private båter som tar deg ut til Berlenga. 

Det er kveldsmarked i båthavnen gjennom sommeren
Bydelsmarkedet åpner før frokost og stenger før lunsj
Promenadedekket ligger mellom festningen og gamlebyen

På andre siden av fortet ligger den historiske bosetningen. Ta en tur langs Rua das Arribas do Mar. Følger du ringveien rundt halvøya får du med deg Cabo Carvoeiro og Miradouro De Remédios. Fra kyststien har du havgapet i horisonten, og helt ytterst på halvøya ser du rett til isolerte Berlenga. Høydepunktet i Peniche kan være ferskvaremarkedet som er både velfylt og livlig.

Den historiske bosetnigen ligger ytterst på klippene
Et stemningsfullt sted for den gode samtalen
Små murhus klamrer seg til klippene på odden
NYBEGYNNERNES TUMLEPLASS

BALEAL

Selv om hundrevis av surfere trener i vannkanten er det strandturister som dominerer. Langs kysten ligger det surfeskoler, campingplasser og hotellkompleks, men du må ut på den vesle øya for å få inntrykk av den tildigere hvalfangerlandsbyen. Baleal knyttes til fastlandet via en asfaltert sandtunge som kun blir stengt under de kraftigste vinterstormene.

Baleal er et Europas beste steder å trene surfeteknikk
Mye folk skaper god stemning for nybegynnere
Det ligger en drøss med surfecamps rundt Baleal

Casa das Marés er det mest stemningsfulle stedet å bo, men det er flere alternativ hvor fridykkere, fiskere og turister med padlebrett raskt finner seg til rette. Et betydelig antall serveringssteder bidrar til trivselen. Reiser du hit for å trene på bølgemestring finner du alltid utfordring på den ene eller andre siden av øya.

Erfarne surfere trekker bort fra stranden ved Baleal
Blir det tett på bølgene ved Baleal er Bom Sucesso like ved
Langs den kupperte kysten er det alltid noe å leke på
PERFEKT BØLGE

SUPERTUBOS

Den største attraksjonen er ofte Supertubos. Ved Praia do Medão Grande ligger forholdene til rette så bølgene bryter i tunellformasjon. Surfere fra hele verden møtes i oktober når Rip Curl inviterer til sin årlige konkurranse. Promoteringbildene fra veltrente kropper i årets design som glir gjennom bølgetunneler er gjerne tatt her

Utover høster reiser surfere fra hele verden til Supertubos
ISOLERT ØYLIV

ILHAS BERLENGAS

Søker du naturkreftene uten å måtte mestre dem er Berlengas stedet. Ferger og private båter tar deg ut til den værutsatte øya fra Marina de Peniche. Øyas eneste serveringssted Mesa da Ilha har et par rom til utleie, men det er mer stemningsfullt å ta en natt ved det gamle fengselet São João Baptista. Her bor du enkelt men vakkert. 

Det er enkel standard og antagelig er du alene på øya
KULTURHISTORIE

ÓBIDOS

I innlandet venter landsbyen som huset Purtugals dronninger gjennom middelalderen. Innenfor byporten venter hvitvaskede hus langs smale gater. Ta turen opp på bymuren for fin oversikt, men det er stemningen i Óbidos som trekker besøkende. Tilreisende strømmer til festningsbyens serveringssteder for lunsj og en kikk i nisjebutikkene

Har du spørsmål til artikkelen? Spør Reiseeksperten

Foto: