PORTO DE GALINHAS
PORTO DE GALINHAS
PORTO DE GALINHAS

PORTO DE GALINHAS

PORTO DE GALINHAS

Skal man først ha en strandferie, hvorfor ikke reise til strandkulturens hellige gral. Mellom Fransk Guyana og Uruguay ligger Brasil med 200 millioner innbyggere ‒ matglade og livsnytere ‒ og hvor veltrente ballentusiaster dominerer en eviglang strandlinje.

Den tidligere så fredfulle fiskerlandsbyen Porto de Galinhas er en av Brasils mest populære feriesteder. Her ligger enkle hostels, hvor surfere hviler ut etter jakten på den perfekte bølgen, eksklusive boutiquehoteller, det som er kun for voksne, og alt midt imellom. Med tallrike strandrestauranter og ikke minst en rekke churrascaria, som serverer caipirinha og kullgrillede godbiter fra formiddagen til lenge etter leggetid.

Kultur? Strandkultur! Hit reiser hordene av soltilbedere som trekkes til de enorme strendene, og for å oppleve det brasilianske strandlivet. Ved fjære sjø inntreffer en usedvanlig naturopplevelse, hvor større og mindre saltvannsbasseng, med mengder av «akvariefisk», dannes innenfor revet. Aktivitetene for øvrig begrenser seg til en tur med strandbuggy på en cashewplantasje, et kitekurs eller å døse i hengekøya til de forførende bossanovarytmene. Beijos.

Morgen på stranden i Porto de Galinhas.
Morgen på stranden i Porto de Galinhas.
Porto de Galinhas, Brasil.
Porto de Galinhas, Brasil.

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock