PUDUCHERRY
PUDUCHERRY
PUDUCHERRY

PUDUCHERRY

PUDUCHERRY

I gatene nærmest havet står bygningene fra kolonitiden å roper om kjærlighet. Bosetningen Puducherry eller Pondichéry som mange fortsatt sier ble stiftet av det fransk østindiske handelskompani i 1664 for å konkurrere mot britisk og nederlandsk utnyttelse av østen. I dag er restene etter okkupasjonstiden attraksjoner, sammen med yoga utopia Auroville.

24 TIMER

PUDUCHERRY

Et par nostalgikere tviholder på kolonitiden i White Town, ellers er det lite fransk atmosfære igjen. Høydepunktet er livet rundt Grand Bazaar og hipsterbarene i utkanten av det hektiske sentrum. Like utenfor byen venter strandressortene ved Serenity og Paradise beach.

08:00

KAFFE ELLER TE

Selv om sort te gjerne har høyere koffeininnhold enn kaffe, er det noe med smaken av de ristede bønnen. Sør i India får du begge deler, og ved KBSN i Mahatma Gandhi Road får du byens beste start på dagen. Det er lokal stemning, og hverken bord eller stoler ved gateboden.

Start dagen med kaffe hos KBS
Fredelig morgenstund i tempelet
Et imponerende utvalg bananer
09:00

SE BYEN VÅKNE

Fortsett nedover Mahatma Gandhi Road og sving inn JN Street for en runde rundt markedet. 50 kilos sekker med ris, bøtter med sjømat og et enkelt utvalg grønnsaker og frukt brer seg utover gatene. Det er blomster, urter, nøtter og et imponerende utvalg ulike banansorter.

10:00

GRAND BAZAAR 

Denne type marked er ikke for alle, men i de fleste byer rundt om i verden er slike torg hjertet av byen. Størst intensitet finner du blandt fiskebodene, mens enkelte vil slite gjennom avdelingen for kjøtt. Ta deg tid til å lukte, smake og prate med de selgerne på markedet.

I morgentimene brer markedet seg utover
De er høy stemning inne i markedshallen
Indian Coffee House er godt sted for frokost
11:00

FYRRIG FROKOST

Du fikk kanskje en kjeks med morgenkaffe, nå er det tid for Indisk morgenmat. Indian Coffee House i JN Street slutter servering av Dosa klokken 12, så du rekker akkurat en smak av den sør-indiske spesialiteten ved denne folkelige kafeen før ovnen skrus av.

12:00

BENGALBUKTEN

Smett gjerne innom Saratha for det siste innen Indisk mote, før du følger JN Street ned til sjøsiden. Det er lenge siden strandpromenaden hadde sin storhetstid, men havet og de forlatte bygningene i White Town har sin sjarm. Aura og et par hotell holder fortsatt stand.

Promenaden er ikke lenger fransk riviera
Et par vestlige skanser holder fort
Historieundervinsing i Baharati parken
13:00

KOLONITIDENS BY

Istedenfor å følge sjøpromenaden forbi fyrtårnet tar du heller turen langs Chamoagnie Street for en en kikk på byens historiske museum og Baharati parken. Fyrtårnet og The Storytellers' Bar er under renovering, mens Hope Cafe og Cafe des Arts er andre hvite selvfølgeligheter.

14:00

TAMILSKE SMAKER

Til tross for sen frokost er det tid for lunsj og Hotel Sri Kamatchi er et godt sivilisert sted å smake flere sør-indiske spesialiteter. Alle retter blir så klart servert på bananblad. Er du allerede lei tamilske smaker finner du retter fra det franske kjøkken ved Cafe Veloute.

Dagens Thali servert på bananblad
Ta en rikshaw eller taxi ut til Auroville
Sekten har blitt en komersiell severdighet
15:00

YOGA KOLONI

Rett i en Uber eller Ola for turen til Auroville. Det alternative felleskapet som ble stiftet i 1968 tilbyr betalende medlemmer å bli en del av yoga kolonien. For 150.000 kroner er du del av harmonien. Felleskapet fungerer ikke etter intensjon, og vi anbefaler et gratis besøk først.

18:00

ÅNDELIG RUS

Alkohol er ikke foretrukket rusmiddel i India, men gjæret og destillert brygg nytes på takterrassene ved utsalgene. T.T R. Wines, A Tox og Chez Ellora er favoritter blant lokale. Et bedre alternativ er besøk til et av byens hindu-templer, gjerne Sri Varadaraja Perumal.

Hellige elefanter gir sin velsignelse
Hunduismen står sterkt i Tamil Nadu
Korekt antrekk for besøk i tempelet
19:00

INDIAS HØYKASTE

Musiken er sjenerende, men få med deg livet til byens priviligerte ved Bike & Barrel i The Residency Towers eller Catamaran ved Anna Salai Muthu Mariamman Kovil. God mat blandt india's lubbene overklasse i urbane omgivelser. Kontrasten fra gaten utenfor er enorm.

20:00

DET NYE INDIA

Det er heller sliten stemning ved alkoholutsalgene og de påtatte barene i Pondicherry, men unntaket er Greasy Tin. Langt ifra noen kulturell møteplass, men en jordnær og god bar for lokale og tilreisende. Godt drikke, mindre spennende gastronomi. Livemusikk i helgene. 

Cosy er en av byens vestlige barer
Byens lubne overklasse treffes ved Catamaran
Greasy Tin er byens biker-bar
UTFLUKT

MAHABALIPURAM

Et par timer nord for den gamle franske skansen venter helligdommer fra Pallava dynastiet. Du har fin utsikt mot  bosetningen fra kysttempelet, enda bedre oversikt fra fyrtårnet ved Olakkannesvara. Krishna's Butter Ball er en mer uforståelig severdighet, men skulpturene i grottene er verdt et besøk. Mahabalipuram er også ferieby for indiske bohemer. De beste gjestehusene venter i sidegatene til Othavadai hvor Buddha cafe er et godt sted å slappe av.

Utsikt mot Olakkannesvara tempelet
Buddha cafe er et godt sted å slappe av
Stranden ligger i enden av Othavadai
Spørsmål til artikkelen? Spør Reiseeksperten

Foto: