CATALONIA
CATALONIA
CATALONIA

CATALONIA

CATALONIA

Enten du søker sol og bad eller kunst og kultur, eller begge deler, med over med en håndfull direkte flygninger daglig, er det få grunner til ikke å ta en helg eller uke i den katalanske hovedstaden. Vi gir deg våre beste tips til de restauranter, barer og severdigheter i og rundt Barcelona

LA RAMBLA OG LA BOQUERIA

Plaça de Catalunya er byens naturlige midtpunkt og ligger nord i Ciutat Vella, byens historiske sentrum.

Herfra er det yrende folkeliv langs hovedgaten La Rambla, hele veien ned til havnen. Gjøglere, selgere, salgsboder og et godt utvalg av relativt overprisede serveringssteder bidrar til god stemning døgnet rundt. Her finner du drikkefontenen Font de Canaletes. Legenden sier at om du drikker av den, vil du en dag komme tilbake til Barcelona.

Området kan også skilte med severdigheter som Palau de la Virreina, visedronningens palass fra 1770, som i dag brukes til kunstutstillinger, Gran Teatre del Liceu de Barcelona og Liceu-operaen.

Midtveis ligger markedshallen La Boqueria, et av Europas beste matmarkeder med endeløst utvalg av ferske og soltørkede oliven, skinke, ost og tapasretter.

Smak deg igjennom ibéricoskinker fra sorte ibèricogriser og serranoskinker fra Sierrafjellene i sørlige Spania. Noen fôret på korn, andre på gress, urter og røtter, mens de beste på oliven og eikenøtter. Alle lagt på salt til tørking et par uker før de blir vasket, og tørkeprosessen fortsetter en god måned før de henges til modning et par år.

Men glem heller ikke osten. Smak Formatge de tupí, en fermentert lokal hvit fåreost i olivenolje, Gorrotxa, en kraftig myk og blåskimlet fåreost, eller Pur de Bufalà Català, en herlig frisk bøffelost.

Markedshallen La Boqueria, et av Europas beste matmarkeder med endeløst utvalg av ferske og soltørkede oliven, skinke, ost og tapasretter.
Markedshallen La Boqueria, et av Europas beste matmarkeder med endeløst utvalg av ferske og soltørkede oliven, skinke, ost og tapasretter.

Markedet har en rekke spisesteder der det serveres lokale spesialiteter som snegler, rur og griseføtter, men også baskernes tapas pintxos. Smakfulle kombinasjoner av grønnsaker, sjømat og kjøtt servert på skiver av fersk bagett. Tradisjonelt plukker du selv de porsjonene du ønsker, men i dag er det vanlig å peke og få kanapeene servert på en tallerken.

Pintxos er for øvrig navnet på den lille pinnen som holder kreasjonen sammen, hvor fargen indikerer pris. La Boqueria er nevnt i historiebøker tilbake til 1200-tallet, hvilket det er lett å forestille seg, selv om markedet i dag er mest en turistattraksjon.

Husk at du kan ha med deg inntil 10 kg kjøtt og ost tollfritt hjem. Blir fort to skinker av slikt. boqueria.info

Ta også turen innom La Pipa Club i Plaça Reial, 3. I utgangspunktet en lukket tobakkspipeklubb, nå handler det mer om ekstravagante cocktails, men stemningen er bevart.

BARRI GÒTIC OG SAGRADA FAMILIA

Sørvest for La Rambla ligger den flerkulturelle bydelen El Raval, mens på nordøstsiden ligger Barri Gòtic og bydelen Eixample med katedralen Sagrada Familia.

Stemningen i det gotiske kvartal er livlig og dramatisk. De labyrintaktige smugene med mørke og gåtefulle fasader er fulle av restauranter og barer. Barri Gòtic er bygget og ombygget en rekke ganger frem til nyere tid, men flere bygninger fra middelalderen er bevart.

Ved Plaça Reial, en palmefylt plass med gatelykter dekorert av Gaudí som domineres av fontenen Font de les Tres Gràcies, finnes en rekke serveringssteder. Her ligger sjarmerende boutiquehoteller og flotte restauranter, som Ocaña, vegg i vegg med rimelige herberger og enkle tapasbarer, som Bodega Biarritz. Vi anbefaler en av de mange jazzkonsertene ved Jamboree. Programmet finner du på masimas.com.

Ta også turen innom La Pipa Club i Plaça Reial, 3. I utgangspunktet en lukket tobakkspipeklubb, nå handler det mer om ekstravagante cocktails, men stemningen er bevart. Finn ringeklokken ved den sorte tredøren, gå opp trappen, og du er i en større 6-roms leilighet i 2. etasje, med egen bar og en imponerende utsikt over Plaça Reial. Pipen får du la ligge igjen hjemme.

For luftigere omgivelser er plassen ved den nygotiske Catedral de la Santa Creu, omtalt som La Seu, et fint sted å sortere inntrykkene. Uten å forveksle denne katedralen med den langt mer massive navnesøsteren på Mallorca ble La Seu først ferdigstilt på 1900-tallet, men etter tegninger fra 1408. Plassen er hyppig frekventert av musikanter.

La Seu er ikke den eneste katedralen i Barcelona som det har tatt tid å bygge ‒ påbegynt i 1883, men Sagrada Familia er langt ifra ferdig. Nå skal det nevnes at planene er basert på en ødelagt gipsmodell, men det er nå målsetning om ferdigstillelse i 2026, 100 år etter Antoni Gaudís død.

Liceu-operaen
Liceuoperaen
Plassen ved den nygotiske Catedral de la Santa Creu, omtalt som La Seu, et fint sted å sortere inntrykkene.
Plassen ved den nygotiske Catedral de la Santa Creu, omtalt som La Seu, et fint sted å sortere inntrykkene.
Det er mange grunner til at Barcelona er et av Europas mest populære turistmål, Park Güell er et av dem.
Det er mange grunner til at Barcelona er et av Europas mest populære turistmål, Park Güell er et av dem.
Parken, tegnet av Antoni Gaudí, som selv bodde her, er ikke særlig stor, men fontenen Font del Drac og markedsplassen med de hundre søylers sal, Sala de les Cent Columnes, er i dag blant Barcelonas fremste attraksjoner.

GÜELL, HORTA OG TIBIDABO

Det er mange grunner til at Barcelona er et av Europas mest populære turistmål, Park Güell er et av dem.

På en høyde ved rurale El Carmel ligger det som var ment å bli en eksklusiv landsby for eliten. Prosjektet gikk konkurs, og man kan nå gå blant de halvferdige husene og forsøke å forestille seg arkitektens visjon. Parken, tegnet av Antoni Gaudí, som selv bodde her, er ikke særlig stor, men fontenen Font del Drac og markedsplassen med de hundre søylers sal, Sala de les Cent Columnes, er i dag blant Barcelonas fremste attraksjoner.

Et annet høydepunkt er utsikten over Barcelona by, med Sagrada Familia og Montjuïc i sør. Et par kilometer nordover ligger Parc del Laberint della Horta som tatt ut av C.S. Lewis' Narnia, og blant annet benyttet til scener i filmen Parfymen. Mens parken er på nærmere 10 hektar, er hovedattraksjonen selve labyrinten på nærmere 600 meter. Innerst i labyrinten står statuen av kjærlighetsguden Eros, symbolet på den indre intellektuelle skjønnhet. Få også med deg paviljongen på den øverste terrassen, dedisert til de 9 muser.

Arbeidet med parken tok til allerede på 1700-tallet, som gjør det til den eldste i byen. Et par kilometer vest for Park Güell og Laberint d'Horta ligger fjellet Serra de Collserola. Her finner du fristedet Tibidabo, ca. 500 meter over havnen. En kirke, en kiosk og et tivoli var lenge hovedattraksjonen, men det er utsikten man reiser hit for. Aldri har Barcelona vært så vakker, og med det riktig nostalgiske pariserhjulet og karusellen er de nye tivoliinstallasjonene mest forstyrrende.

Kirken Sagrat Cor ble oppført i 1806, mens de eldste delene av tivoliet, flere fortsatt i drift, er fra 1889.

  • Til Park Güell (Vallarca) og Park del Laberint della Horta (Mundet) kommer du enkelt med den grønne metrolinjen L3 eller buss 24 fra Place de Catalunya.
  • Til Tibidabo ta FGC linje S1 eller S2 fra Place de Catalunya til Peu del Funicular. Her venter kabelbanen fra Vallvidrera Inferior videre til Vallvidrera Superior før buss 111 tar deg siste biten opp til Tibidabo. Buss I sommersesongen settes det opp direktebuss direkte fra Place de Catalunya (T2A/egne takster).

Visste du at Barcelona har nærmere 100 parker, som utgjør 10 % av byens totale areal?

BARCELONETA TIL MONTJUIC

Barcelona er kjent som en urban og energisk storby, men Barcelona er like mye en badeby.

4 kilometer med palmer og gyllen sandstrand strekker seg fra havnen i Port Vell til havnen ved Forum, gode nok til å være nevnt i romanen Don Quijote av Miguel de Cervantes Saavedra.

Modernisert og kun få minutter fra sentrum er området svært populært blant både fastboende og turister. Promenaden ovenfor strandsonen er fylt med restauranter og nattklubber. Langs stranden tilbys utleie av kajakk, padlebrett, vindseiling, flybrett, vannscooter og hobbycat. Du kan også lære deg å seile på land, med Land Sailing BNC, som driver kurs og utleie av blokart.

Vest for fergeleiet ligger slottet fra 1751, der havnen og den gamle delen av byen ble styrt. I dag fungerer den ærverdige bygningen ved Plaça d'Espanya som Catalonias nasjonale kunstmuseum.

En luftig kabelbane tar deg fra havnen opp til Montjuïc høyden for 10 euro, men du må ut med ytterligere 10 euro for den siste biten. Det er et bedre alternativ å ta buss 150 fra Plaça Espanya som går helt opp til festningsverket Castell de Montjuïc, og heller spasere gjennom Mirador parken ned til uteserveringen Miramar for kabelbanen Teleferico ned til Barceloneta. Ønsker du å spasere er det en fin tur ned til bydelen Poble Sec hvor du finner en rekke gode tapassteder, særlig langs Carrer de Blai. Ta turen innom La Esquinita de Blai for et godt utvalg smakfulle Pintxos.

Herfra kan du rusle videre gjennom den flerkulturelle bydelen El Raval på vei mot La Rambla, eller gå mot det imponerende Sant Antoni markedet, som gjenåpnet i 2018 etter tiår med forfall. Ticket, Barcelonas best kjente tapasrestaurant ligger langs veien, men med flere måneders ventetid er det liten sjanse for et bord, men det er lov å spørre. Ellers ligger Bodega 1900 og flere gode spisesteder i nærheten.

Promenaden ovenfor strandsonen er fylt med restauranter og nattklubber.
Promenaden ovenfor strandsonen er fylt med restauranter og nattklubber.
4 kilometer med palmer og gyllen sandstrand strekker seg fra havnen i Port Vell til havnen ved Forum
4 kilometer med palmer og gyllen sandstrand strekker seg fra havnen i Port Vell til havnen ved Forum

​EL BORN OG GARCIA

Barcelonas mest trendy område domineres nå av turister og tilflyttere, men El Born er fortsatt en favoritt, med promenadegaten Passeig del Born og de livlige sidegatene. Santa Caterina markedet er et utmerket sted å innta frokosten, før et besøk ved det nærliggende Picasso museet.

Denne delen av La Ribera har også et imponerende UNESCO listet konsertlokale. Palau de la Música Catalana oppfører både klassiske verk så vel som jazz og Cançó Catalansk visesang. Når det kulturelle i El Born er forrettet, er det på tide å ta turen er par kilometer nordvestover, gjerne langs Passeig De Gàrcia og Carrer Gran de Gràcia til bydelen Villa de Gràcia.

Den tidligere landsbyen nord for Eixample ble en del av Barcelona først for 100 år siden, og er i dag en spennende blanding av det etablerte og ustyrlige. Bygningene er lavere, gatene smalere og i motsetning til sentrale deler av Barcelona hvor det hovedsakelig snakkes spansk og engelsk, er innbygger her lokale og dagligtale går på katalansk.

Kort tid etter soloppgang våkner La Liberta markedet til liv, før de mange torgene forvandles til hyggelige kaféer ved brunsjtid. Den høyst levende bydelen oppleves best ved Plaça del Sol, hvor de voksne opptar uteserveringene, mens tenåringene fyller midten av plassen med liv. På kveldstid våkner et artig natteliv hvor Franco-tilhengere og nyutdannede, alle med sterkt engasjement om Catalonias uavhengighet samles ved bydelens mange plasser.

Sol Soler er et herlig tradisjonelt tapasieria ved Plaça del Sol, mens Sol de Nit på andre siden av plassen er et enkelt cerveceria. Begge har uteservering på torget. La Vermu i Carrer de Sant Domènec er en utmerket bar og vermuteria ved Vila de Gràcia plassen.

  • Ta L3 linjen fra Plaça Catalunya til Fontana, og følg bydelens hovedgate Carrer Gran de Gràcia til Carrer del Cigne blir Carrer de Ros de Olano. FGC linje S1, S2 kjører til Gràcia ved Carrer del Cigne. Det er for øvrig en flott spasertur fra Garcia gjennom bydelen Eixample tilbake til Placa Catalunya.
  • TIPS. T10 eller T50 er klippekort for trikk, buss, bane og tog som lar deg reise for rundt 1 euro. Du kan også bruke dette til og fra flyplassen, men kun på tog. Det er mer effektiv å ta flybussen for 6 euro. Kjøpes på en av de mange automatene på stasjonene.

Pan con Tomate er Catalonias potet. Intet måltid serveres uten det grillede brødet, børstet med hvitløk, bredd med frisk tomatpasta og sprinklet med olivenolje. Med rundt 300 soldager anbefales også andre solmodne delikatesser, som Pimientos de Padron, grillede friske jalapenos pepper, drislet med havsalt.

SMAKEN AV CATALONIA

Pan con Tomate er Catalonias potet. Intet måltid serveres uten det grillede brødet, børstet med hvitløk, bredd med frisk tomatpasta og sprinklet med olivenolje. Med rundt 300 soldager anbefales også andre solmodne delikatesser, som Pimientos de Padron, grillede friske jalapenos pepper, drislet med havsalt. Grillet vårløk og syltede, marinerte, dampede eller stekte artisjokker er også en favoritt. Den særspanske oljedressingen smaksatt med hvitløk, aioli, er en selvfølge sammen med kjøtt, mens tomatvinaigretten salvitxada med nøtter og olivenolje tradisjonelt serveres til fisk.

Som overalt i det spanske kjøkken er paprika sentral ‒ grillet, bakt eller som pulver. Søt eller fyrig. Gjerne røkt.

Et av de beste stedene for katalanske smaker er bydelen Barceloneta mellom havnen og strendene. Tidligere hjem for sigøynere og havnearbeidere, nå et urbant og trendy boligområde. Her tok selveste Carmen Amaya sine første trinn, 15 år innen hun danset på scener i Paris, senere i Argentina.

I dag preges bydelen av markedet Mercat de la Barceloneta ved Plaça Poeta Bosca. Et fint sted å bli kjent med lokale spesialiteter. Området rundt er fylt med små og sjarmerende barer, de fleste med utmerkede kjøkken, husk at et snitt med øl her kalles «caña». Forsøk gjerne Somorrostro, Rebelot eller Maians i Carrer de Sant Carles 28. Et annet rimelig men riktig smakelig måltid står Madelen og Luz Dalia for hos Montolio Can Maño.

Den tradisjonelle retten paella serveres for turister mange steder i Catalonia, men de lokale sverger til sin egen versjon. Fideuá, hvor risen er byttet ut med Fideuá pasta, som for den uvitende kan minne overraskende mye om nudler. Ta turen til Meson de Barceloneta for ti ulike versjoner av denne katalanske spesialiteten.

Tapas, eller pintxos som baskerne kaller det, var opprinnelig en brødbit til å dekke sherryglasset for å beskytte mot fluer. Da det falt i smak, kom det straks ost og skinke på toppen. Senere har dette utviklet seg til disse herlige små munnfuller man får servert i dag.

Selv om både tapas og pintxos serveres overalt i Barcelona, er ikke dette tradisjonelt i Catalonia. Her omtales rettene etter størrelse, hvor full porsjon defineres som ración, halv porsjon kalles media ración og kvart porsjon helt enkelt omtales som tapa. Nå skal det nevnes at tapa, tapas eller pintxos ikke er ment som et helt måltid, men som en appetittvekker til et glass øl eller vin før eller mellom måltider.

Pimientos de Padron, grillede friske jalapenos pepper, drislet med havsalt.
Pimientos de Padron, grillede friske jalapenos pepper, drislet med havsalt.

KATALANSKE SPESIALITETER

Ingen liker store restauranter. Hverken gjester eller kokker. Da ventelistene ved La Pepita ble for lange, åpnet samme gjengen La Cava vegg i vegg. Uten sammenligning forøvrig tilbyr begge katalanske retter. Større fokus på drikke hos sistnevnte, men ikke mindre på mat. La Pepita, Carrer de Còrsega 343, lapepitabcn.com

Bodega 1900 kan minne om Ticket på andre siden av gaten, begge drevet av Adrià-brødrene. Utgangspunktet for menyen er retter som var populære på 1900-tallet. Lite, men nostalgisk. Kun sesongens og regionens beste og friskeste råvarer, enten det er erter, blåskjell, mandler eller ostene. Bodega 1900, Carrer de Tamarit 91, bodega1900.com

Petit Comité kan raskt bli et høydepunkt. Her serveres tradisjonelle retter i revidert utgave. Ingen tilfeldigheter, kjøkkensjefen er blant Barcelonas beste og serverer lokal sopp, artisjokk, reker og blekksprut som ingen andre, og sobrasada-pølsene er av en annen verden. Petit Comité, Passatge de la Concepció 13, petitcomite.cat

Katalansk kjærlighet til mat gjenspeiles til enhver tid i antall Michelin-stjerner som restaurantene i området oppnår. En håndfull av verdens 50 beste spisesteder befinner seg stort sett i og rundt Barcelona, og det må flere hender til for å regne antall stjerner. En kombinasjon av god markedsføring, gode råvarer og gode kokker har gitt byen det ypperste av restauranter.

KATALANSK GOURMET

Katalansk kjærlighet til mat gjenspeiles til enhver tid i antall Michelin-stjerner som restaurantene i området oppnår. En håndfull av verdens 50 beste spisesteder befinner seg stort sett i og rundt Barcelona, og det må flere hender til for å regne antall stjerner. En kombinasjon av god markedsføring, gode råvarer og gode kokker har gitt byen det ypperste av restauranter.

Katalanske Adrià Ferran jobbet seg fra oppvask ved en hotellrestaurant til kokk hos El Bulli, der han etter 18 måneder tok over som kjøkkensjef. 20 år senere hadde han utviklet den tradisjonelle franske restauranten til noe av det råeste restaurantverdenen har vært vitne til. Da Adrià Ferran stengte dørene til El Bulli etter 27 år, ble det omtalt som en omstilling. I dag huser lokalene et kulinarisk akademi, mens kokkene driver restauranter i El Bullis ånd over hele verden. Den kulinariske legenden lever i beste velgående.

Disfrutar er en av disse. Mateu Casañas, Oriol Castro og Eduard Xatruch fikk sin først Michelin-stjerne i 2016 for denne lekre og tidsriktige restauranten i bydelen Eixample. Blant imponerende art nouveau-arkitektur og kunstgallerier ligger Disfrutar, rett ved matmarkedet Mercado del Ninot. Velg mellom 20 retter à kr 1000 eller 30 retter à kr 1500. Carrer de Villarroel 163, disfrutarbarcelona.com

Futuristiske Enigma åpnet dørene i 2016. Depositum betales online, hvor sifferrekken du benytter som adgangskode mottas. Restauranten serverer maksimalt 27 gjester samtidig på sine 700 m2. Eventyret går over flere rom, består av 40 retter og koster kr 2000 kr per person. Legg til kr 1000, og opplevelsen inkluderer drikke. Sepúlveda Street 38-40, enigmaconcept.es

Den beste restauranten i Barcelona per i dag kan være Martín Berasategui og Paolo Casagrandes etablissement ved hotellet Condes de Barcelona. Med hele 3 Michelin-stjerner er Lasarte, dit matinteresserte valfarter for en ekstraordinær gastronomisk opplevelse. Det tilbys à la carte i tillegg til smaksmeny, og en egen sammensatt Lasarte-meny. Carrer de Mallorca 259, restaurantlasarte.com

Foto: Adrìa Goula / Disfrutar
Foto: Adrìa Goula / Disfrutar
Foto: Francesc Guillamet / Disfrutar
Foto: Francesc Guillamet / Disfrutar
Foto: Adrìa Goula / Disfrutar
Foto: Adrìa Goula / Disfrutar
Foto: Francesc Guillamet / Disfrutar
Foto: Francesc Guillamet / Disfrutar

​Catalonia kan skilte med hele 11 vinregioner, og det anbefales å smake seg gjennom alle. Men for en helg får man kanskje nøye seg med de nærmeste, Penedès og Alella.

KVALITETSGJÆRING

Catalonia kan skilte med hele 11 vinregioner, og det anbefales å smake seg gjennom alle. Men for en helg får man kanskje nøye seg med de nærmeste, Penedès og Alella. Egentlig bør du ta turen til Alella og nyte disse edle dråpene med utsikt utover vinrankene. Porta d'Alella er en svært hyggelig avveksling fra livlige Barcelona. Dette private lille familiedrevne hotellet ligger kun en halvtime utenfor sentrum, hotelportadalella.es

En av de beste vingårdene i området er Marfil Alella, alellavinicola.com

Vermut drikkes fra Italia til Portugal, selvsagt også i Barcelona. Mens Vermuteria ‒ et sted å ta et glass vermut ‒ er en trend i byen, får man også servert dette ved alle barer og restauranter. Lite slår en rød negre vermut over isbiter en varm sommerdag.

Ukjent for mange, men mesteparten av det sprudlende spanske alternativet til champagne blir produsert rundt Penedès og Anoia i Catalonia. Området rundt Vilafranca del Penedès er størst på vin, mens Sant Sadurní d'Anoia er størst på Cava.

Nedre del av Penedès, i området mellom El Vendrell og Daurada-kysten, er særlig kjent for Moscatel laget på Muscat-druen eller Empordà laget på Garnacha. Hetvin som er produsert her, drikkes ikke til aperitiff som fransk muscat, men til eller gjerne etter dessert. Det er en grunn til at søreuropeere sitter lenge til bords, her handler det om å drøye måltidet lengst mulig. Rafita er Middelhavets og Catalonias digestiv. Få med deg den årlige festivalen i Santa Coloma de Farners. confrariaratafia.cat

Fàbrica Moritz, den døgnåpne fornøyelsesparken ved bryggeriets hovedkontor er rett og slett imponerende. Ronda de Sant Antoni 39-41, moritz.cat

Maskulint og kitsch, men Napar BCN er bryggkvalitet av beste klasse. Når maten er like velsmakende og kreativ, har du et gastrobar-konsept som fungerer. Carrer de la Diputació 223, naparbcn.com

Hos CocoVail i Eixample-distriktet er det ingen ekstravaganse. Den gamle garasjen er innredet med benker, med fullt fokus på 24 tappekraner og utmerket øl. Carrer d'Aragó 284, eltenedor.rest

Spaavdelingen på Omm Hotel
Spaavdelingen på Omm Hotel
Praktik Bakery.
Praktik Bakery.

HOTEL

Hotel Omm tilbyr smakfulle og elegante rom i bydelen Eixample ovenfor Plaça de Catalunya. Gastronomihotellet ved Paseo de Gràcia har personlig service, utmerket restaurant og en imponerende takterrasse med unik utsikt til pipene ved Gaudí's La Pedrera. Hotellet ligger i den elegante handlegaten Passeig de Gràcia. Carrer del Rosselló 265, hotelomm.com

Bo ærverdig i det gotiske kvarter ved det tradisjonsrike Hotel Neri. Beliggende i et middelalderpalass ved siden av La Seu-katedralen, et steinkast fra La Rambla og det populære La Boqueria-markedet. Hotellet har en herlig takterrasse og tilbyr gratis henting på flyplassen. Boutiquehotellet er eneste Relais & Châteaux-medlem i Barcelona. Carrer de Sant Sever 5, hotelneri.com

Det selvfølgelige jetsett-valget i Barcelona er W. Rett på stranden med uslåelig utsikt ‒ et sted som uansett bør besøkes for en cocktail ved solnedgang. Tegnet av arkitekten Ricardo Bofill med svømmebasseng, spa og treningssenter, beliggende langs den populære strandpromenaden med utsikt over Middelhavet og Barcelona. Plaça Rosa dels Vents, w-barcelona.com

Pullitzer ligger urbant til ved Plaça Catalunya. En stor lobby med skinnsofaer, dype lenestoler og en notabel bar i umiddelbar nærhet. Book tidlig for gode priser. Bergara 8, hotelpulitzer.es

We Boutique Hotel ligger et blikk fra Pullitzer. Det lille boutiquehotellet ved Ciutadella-parken er både tidsriktig og moderne. Ronda de Sant Pere 70, weboutiquehotel.com

Yurbban Trafalgar er stedet for de unge og trendy. Solsalongene står klare på takterrassen med utsikt over Barcelonas skyline. Carrer de Trafalgar 30, yurbban.com

Hotel 54 ligger flott til ved den livlige havnepromenaden. Rommene er store og moderne, de aller fleste med sjøutsikt. Rett ved stranden. Passeig Joan de Borbó 54 hotel54barceloneta.es

Praktik Bakery er et relativt nyåpnet hotell i Eixample. 74 innbydende rom og bakeri i 1. etasje, midt imellom Plaça de Catalunya og La Sagrada Familia. Carrer de Provença 279, hotelpraktikbakery.com

Praktik Garden har en liten lobby og relativt små rom, men stemningen rundt den lille hagen, biblioteket, beliggenhet og prisen veier opp. Carrer de la Diputació 325, hotelpraktikgarden.com

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen | Shutterstock