TANGIER
TANGIER
TANGIER

TANGIER

TANGIER

Den provinsiale utposten har blitt en moderne storby hvor hotellkjeder og internasjonale serveringssteder pryder strandsonen. En livlig medina og det historiske kasbah er største severdighet. Kun 35 minutter med båt fra Tarifa er Tangier en populær utflukt fra Spania.

24 TIMER

TANGIER

Det mest stemningsfulle er å ankomme med båt fra Barcelona, Marseille eller Genova slik mennesker har gjort i 3 000 år. Tangier har vært bindeledd mellom afrikansk og europeisk kultur siden fønikisk tid. Byen ved Gibraltarstredet har fortsatt en flott blanding nasjonaliteter. 

Leilighetskompleks pryder strandsonen
Hver dag er livlig i byens medina
Cafe du Parc lukter stramt av nostalgi
08:00

JORDNÆR MORGEN

Intet gastronomisk høydepunkt, men i den trauste baren kan du drikke morgenkaffe uforstyrret mens du blar eller ruller gjennom dagens nyheter. Den mest nostalgiske av byens kneiper er Cafe du Parc, men La Giralda er noe mer sofistikert og har langt bedre utsikt.

09:00

HÅRETE OMSORG

For femten dirham får du ett kilo tørrfor hos en av kioskene. Du finner hjemløse katter overalt i byen, men det er flest i parken ved St. Andrew’s. Uflidde firbente innfrir ikke til kos, men det føles godt å gi andre en god start på dagen. Etter foringstid rusler du ned til Cinéma Rif.

Katter er en del av bybildet i Tangier
Cinema Rif har inspirert siden 1939
Fiskemarkedet bugner av delikatesser
10:00

DADLER & MYNTE

Finn veien til Grand Socco og det livfulle fiskemarkedet. Fra Marche Central de Poisson kan du følge hovedleden gjennom bydelsmarkedet til Cafe Gibraltar. Dersom du ikke lar deg fascinere av sjømat og krydder, tar du plass utenfor og bestiller en glass peppermynte-te.

11:00

SKJULTE PLASSER

Byens medina deles i to av Rue Siaghine som leder fra bydelsmarkedet til den gamle havnen. Fiskerne har blitt forvist og i dag er området forbeholdt cruisebåter og ferger. På vei ned mot sjøsiden er historiske Place Taqaddum og Place Petit Socco verdt et besøk.

Bakgårdskatter er en del av byen
Mer eller mindre organiske søtsaker
Borj al-Hajoui er turistenes møteplass
12:00

DAMPENDE KRUKKE

Terrasse Borj al-Hajoui er tomleplass for cruisebåtturister, men Al Maimouni er et godt sted for formidagsmat. Vil du heller spise med nabolaget følger du smuget til Ahlen. Tagine; kjøtt og grønnsaker bakt i det nord-afrikanske leirfat med høyt kuppellokk er god lunsj anbefaling. 

Tajine kalles også Maraq
14:00

TANGIER BOULEVARD

Avenue Mohammed V går blant urban arkitektur og internasjonale butikker fra parkanlegget ved Place de France og kanonene ved Place Faro. Du finner stor kontrast i den nye delen av av millionbyen på vei mot det fasjonable Hilton hotellet og den futuristiske togstasjonen 

Tangier Boulevard leder til togstasjonen
Marokko har en imponerende jernbane
Bystranden lokker sandtilbedere
15:00

STRANDPROMENADE

Plage de Tanger hviler i bukten. Mot fergeterminalen dominerer barnevogner og joggere den palmekledde strandpromenaden Corniche de Tanger. Under bakken venter utesteder som først åpner når solen går ned. Sandstranden oppsøkes både av besøkende og fastboende.

16:00

EN TRYGG HAVN

Området ved småbåthavnen er sterilt og serveringsstedene på moloen er dyre og dårlige. Når fergene ankommer blir det hektisk, men ellers er det fredelig å rusle blant fritidsbåtene. Havnen er populær blant langturseilere som forbereder seg på å krysse atlanterhavet.

Fiskebåter er erstattet med fritidsbåter
Festningeverket Borj Dar Baroud
Sjøpromenaden tar deg til Plage Merkala
17:00

ATLANTERHAVSVEIEN

De spreketste tar turen ut til Cap Spartel. Naturreservatet på klippen mot Atlanterhavet når du via sjøpromenaden Route de la Plage Merkala og Park Rmilat. Syns du 10km blir i overkant er Café Hafa ved Merkala hagen et godt turmål for en eftermiddagspromenade. 

Dørene har ornamenter for å skremme onde ånder 
18:00

HVITVASKET BORG

Byens festning har beskyttet berbere, ottomaner, pirater og portugisiske okkupanter. I dag er Kasbah en sjarmerende labyrint av hvitmalte murhus med azurblå dører. Mellom Borj Dar Barour, Rif Kabdani og Bab Al Bahr venter souvenirbutikker og kafeer på forbipasserende.

Smale veier tar deg rundt kasbah
Blant kalkede hus og vakre dører
Kultur og tradisjon i byens medina
19:00

DEN LEVENDE ARVEN

Mellom Kasbah og Rue Siaghine venter tradisjon og kunnskap fra flere årtusen. For historie og gamle skikker er byens medina beste arena. Menneskemøter og generasjoner med ulike kulturer har skapt et stemningsfullt nabolag, best beskrevet som et levende folkemuseum.

Sultanens palass Dar el Makhzen er i dag museum. 
20:00

SMAKFULL AMFORA

Berber dynastiet til Almoravidene kontrollerte ikke bare Marokko, men også halve Spania med Sevilla, Cordoba, Valencia og Zaragoza. Ta plass ved en av de familedrevne kneipene og opplev den søte smaken av Mrouzia eller den syrlige smaken av Tangiya fra Al Andalus.

Langtidskokt lammekjøtt i sydende kraft
22:00

VESTLIG RUS

Selv om alkohol ikke er en del av kulturen i Marokko mangler det ikke barer i Tangier. Hole in the Wall er den mest kurøse, mens Carrousel er blant de mer veletablerte. Ved sistnevnte serveres tapasretter med hver drink. Det er mindre sjarm ved La Bodega og London Pub.

Spania ligger på andre siden av sundet

REISEN DIT

Hurtigbåten fra Tarifa tar deg rett til gamlebyen, mens toget stanser i andre enden av Plage de Tanger. Fergene fra Barcelona, Marseille og Genoa legger til i Tangier Med, en halvtime utenfor sentrum.

Marokko kan fint oppleves med tog

UTFLUKT

Sør for Tangier ligger en av de mest billedskjønne stedene i Morocco. Legg inn en utflukt til sjarmerende Asilah. Festningsverket er oppdaget av lokale turister, men få europeere finner veien hit. Fortet var skanse for sjørøvere frem til Østerrike stanset piratvirksomheten i 1829. I dag er byen kjent for spennende gallerier og rikt kulturliv. På torg og kafeer møter folkemusikk andre tonearter, mens smugene stadig prydes av nye veggmalerier.

Asilah er kystens herligste by
Spørsmål? Spør Reiseeksperten

Foto: