ISIMANGALISO
ISIMANGALISO
ISIMANGALISO

ISIMANGALISO

ISIMANGALISO

Hekkende havskilpadder og pelikaner, migrerende hval og hvalhai på jakt etter plankton. Endeløse sandstrender, korallrev, innsjøer, sanddyner, våtmarksområder og savanner utgjør den 330 000 hektar store nasjonalparken på østkysten av KwaZulu-Natal, 300 km nord for Durban.

iSimangaliso betyr underverk på zulu, og det beskriver området godt. Selv om ordinære safaribiler brukes på savannen, er det vannveien som bør benyttes for å komme tett på naturen. Det er mer ro om bord på en elvebåt blant flamingo og pelikaner, selv med hodene til de nådeløse jegerne som venter under overflaten, og kaoset som bryter ut når en flokk bøfler kommer for å drikke, eller krokodillene angriper et bytte.

Utenfor den 200 km lange strandkledde kysten er undervannsrevene fulle av blekksprut og krepsdyr på jakt etter myriadene av tropisk fisk. På dypere vann glir enorme hvalhai rundt, for å overraske alle når de når overflaten med gapet åpent i søken etter plankton. Det varierte landskapet som strekker seg fra St. Lucia til Mosambik, har tiltrukket seg arter både fra Afrikas innland og kystlandskap gjennom de siste 25 000 år, og var det første området på verdensarvlisten i Sør-Afrika.

De beste stedene å oppleve den marine delen av nasjonalparken med snorkel er ved Kosi Mouth, Rocktail Bay, Mabibi og Cape Vidal. Dykkere bør ta turen til korallhagene ved Sodwana Bay, hvor 2 Mile, 5 Mile, 7 Mile og 9 Mile er rev som alle overgår hverandre. Den sørgående Agulhas-strømmen bringer næring og klart varmt vann til ulike korallarter og rundt 1200 fiskearter som lever i dette Unesco-beskyttede området.

Våtmarksområder utgjør en stor del av nasjonalparken
Våtmarksområder utgjør en stor del av nasjonalparken
Nasjonalparken iSimangaliso ligger på østkysten av KwaZulu-Natal
Nasjonalparken iSimangaliso ligger på østkysten av KwaZulu-Natal

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock