MOSAMBIK
MOSAMBIK
MOSAMBIK

MOSAMBIK

MOSAMBIK

En mosaikk av de tradisjonelle stammene som først bosatte seg her, arabiske handelsflåter og portugisiske kolonister som styrte området frem til 1975. Og av kriger, oversvømmelser, tørke og viljen til å gjenerobre omdømmet som en harmonisk nasjon. Landet opplever nå økonomisk fremgang og større stabilitet.

Elvecruise på Zambezi, dyphavsfiske ved Bazaruto, svøm med delfiner ved Ponta de Ouro, oppdag nye fuglearter ved Gorongosa, besøk markedene i Mapuoto, opplev Afrikas vakreste strender ved Quirimbas, bo i telt ved nasjonalparkene, i bambushytte på Tofo eller på et eksklusivt resort ved Inhaca.

Landskapet er like mangfoldig som menneskene, med en kystlinje i øst på over 2500 km. Høylandet i vest reiser seg mot 2500 moh. Mens store deler av det afrikanske kontinent er innhentet av turismen, har Mosambik vært forbeholdt eventyrsøkende fra nabolandet i sør, som utnytter at Maputo er langt nærmere den verdenskjente Krügerparken enn Cape Town.

Dette komplekse landet, som strekker seg fra Tanzania til Sør-Afrika, byr også på flere av verdens beste dykkesteder. Blant annet er denne kystlinjen en av de største møteplassene for hvalhai. Langt unna masseturisme, blant uberørte korallrev kan grupper på opptil 50 kjemper jakte etter plankton i vannflaten ved Tofo Beach fra oktober til mars.

Uansett om du foretrekker barbeint luksus på kritthvite strender, safariekstravaganse på savannen eller en rolig lodge ved Malawisjøens bredder, får du minnerike opplevelser langs dårlige veier, fascinerende natur, tradisjon, kultur og uforglemmelig stemning ved Det indiske hav.

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock