RIGA
RIGA
RIGA

RIGA

RIGA

Markedshallene i Riga er blant Europas største. De fem hangarene som utgjør Rīgas Centrāltirgus ble i utgangspunktet bygget for å huse luftskip under 1. verdenskrig. Over 70.000m2 med opp mot 3000 salgsboder med kortreiste matvarer. Fisk og belgfrukter om våren, frukt og bær om sommeren, sopp og rotgrønnsaker om høsten, kjøtt og vilt om vinteren. Ujålete og enkelt.

Fyll kurven med stenovnsbakt rugbrød og nyhøstet vill-honning, eller smak deg gjennom en verden av oster. Vår anbefaling er å begi seg inn i den stolte tradisjonen av røkt fisk. Legg til et par flasker pils (eller kvass), og finn roen ved elven, eller i en av byens mange parker. Er du utålmodig, har fiske-paviljongen et enkelt skjenkested, hvor du får seidler med øl for 20,- kroner.    

Når markedet pakker sammen på ettermiddagen, er promenaden langs elven nedenfor gamlebyen en fin kontrast. Kanskje på vei til den livlige bryggeri-restauranten Stargorod i Republikas laukums 1. Hvor de serverer herlig sprøstekt and og skikkelige svinekoker. Det meste stenger i god tid før midnatt, så du våkner frisk og uthvilt, klar for nye innkjøp når markedet åpner klokken 07:00.

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock