LA PALMA
LA PALMA
LA PALMA

LA PALMA

LA PALMA

Vulkanske klipper, himmelhøye fjell og dype krater. Fra man ankommer med fly eller båt på øyas vestside, går turen på smale veier langs bratte fjell gjennom irrgrønn barskog til utsikten hindres av skydekket.

Oppe i skyene er det ingen forventning om hverken utsikt eller de store motivene. Men på andre siden av det tette dekket, høyt hevet over byer og strender, åpenbarer det seg et nytt landskap som svever i skyene og bader i sol på 2000 moh.

Det er hverken Santa Cruz de la Palma eller Puerto de Naos som gjør La Palma verdt turen, men morgenduggen i de frodige barskogene ved Caldera de Taburiente-krateret, det dramatiske landskapet ved fjellkjeden Roque de los Muchachos, saltslettene ved Faro de Fuencaliente og den endeløse nattehimmelen som astrologer fra hele verden valfarter til for å observere. Her finnes eksklusive vingårder, rufsete ungdomsherberger og alt imellom.


Astrologer fra hele verden valfarter hit til for å observere nattehimmelen.
Astrologer fra hele verden valfarter hit til for å observere nattehimmelen.
Saltslettene ved Faro de Fuencaliente
Saltslettene ved Faro de Fuencaliente

La Palmas er den nordvestligste av øyen i øygruppen Kanariøyene. Store områder er dekket av bananplantasjer, men her dyrkes også avokado, appelsiner og druer.


Det er godt merkede turløyper på kryss og tvers i landskapet, og unngår du de to mest populære, vil du ha både stien og naturen for deg selv. Langs kysten ligger det flere imponerende strender, men mange er isolerte og krever litt egeninnsats. En av favorittene er Playa Nogales i nord. Å sitte på den smale stripen myk vulkansk sand nedenfor de bratte klippene gjør naturen stor og deg liten. En lettere tilgjengelig badeplass i nærheten er det naturlige saltvannsbassenget ved Charco Azul.

La Palmas er den nordvestligste av øyen i øygruppen Kanariøyene. Store områder er dekket av bananplantasjer, men her dyrkes også avokado, appelsiner og druer. Den lokale vinen passer utmerket til fisken fiskerne daglig leverer til markedene i Santa Cruz, Tazacorte og Puerto Naos, eller til de mange lokalproduserte myke, harde, milde, kraftige, grottelagrede og røkte ostene.

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock