LAGOS
LAGOS
LAGOS

LAGOS

LAGOS

Algarvekysten er famøs for munter stemning og Lagos skuffer ikke. Innover byen lokker utelivet Algarve er kjent for, mens langs den dramatiske kysten kjemper Praia do Camilo, Praia da Balanca og Praia do Barranco do Martinho om å være Sagres vakreste strand.

24 TIMER

LAGOS

Mellom klippene ved Sagres og grottene ved Benagil ligger tidligere sentrum for Europas slavehandel. Innenfor bymuren er det britiske, tyske og svenske turister som regjerer, men godt uteliv og flotte strender gjør at Lagos fortsatt er et underholdende sted å tilbringe ferien

Grotter leder deg mellom bystrendene i Lagos
Ta en morgenpromenade langs kanalen
Byens sjømatsmarkeder åpner ved soloppgang
08:00

SE SOLEN STÅ OPP

Bring nystekte bakervarer fra Pastelaria Algarve eller start dagen ved en av kafeene langs promenaden for å se solen stå opp. Bydelsmarkedet Mercado Municipal har et godt utvalg sjømat, mens i overetasjen får du frukt og lokale spesialiteter til energipåfyll gjennom dagen.

09:00

HAVNEPROMENADE

Følg kanalen og kryss broen for å nå havnen. Solveggen ved de sjelløse barene samler øltørste utover ettermiddagen, men på morgenen er det båtlivet som skaper stemning. På tilbakeveien får du med deg når broen åpnes for båter, og bodene ved Mercado de Lagos.

En fredelig morgenstund i båthavnen
Båtene må forsere vindelbroen for å nå havnen
LAC er et artig urbankunstmuseum
10:00

KREATIV FORMIDDAG

Rundt i byen kan du se imponerende gatekunst. Det meste er utført av den kreative gjengen hos LAC. Laboratório de Actividades Criativas har hovedkvarter i et gammelt fengsel. Ta turen for en innføring i urbankunst og en spennende introduksjon til Lagos kreative miljø. 

11:00

USMINKET NABOLAG

I gamlebyen er det tyske, britiske og svenske turister som dominerere. Vil du ha et innblikk portugisisk hverdag må du utenfor bymuren. En tur til Mercado Municipal de Santo Amaro og en kaffe ved Café Cantina er godt folkelig. Her er Calhou den beste nabolagrestauranten.

Santo Amaro er byens arbeiderklassenabolag
Det er alltid tid for et glass kortreist vin
Innenfor bymurene venter travle handlegater
12:00

PÅ TVERS AV BYEN

Det er kun 3 porter i bymuren. Fra Santo Amaro er korteste vei til sentrum via gaten Rua Infante de Sagres. Fra torget Praca Luis de Camoes finner du hovedleden Rua Cândido dos Reis som tar deg gjennom byen. Aperitiffen tar du ved Goji Lounge Café.

13:00

KORTREIST LUNSJ

Ved kysten står selvsagt sjømat på menyen. Etter et glass sherry og par skiver modnet skinke bør du smake knivskjellene ved Casinha do Petisco. Bak en lite spennende fasade venter enkelt interiør, men menyen er både god og rimelig ved denne familiedrevne kroen.

Lite slår smaken av hvitvinsdampede knivskjell
Ol' Bastard's driver cocktailbar og restaurant
Fortet skremmer ingen, men Porta de São Gonçalo er mektig
15:00

EN MEKTIG BYPORT

Etter en smak av råvarer fra nærområdet følger du Rua Cândido dos Reis forbi barene Mullen's og Ol' Bastard's. Går du ned mot sjøen og ut byporten Porta de São Gonçalo ser du byens vesle festning. Fortet er inget høydepunkt, men bak venter Lagos herlige strender.

16:00

GJENNOM KLIPPENE

Strandvandringen starter ved Praia da Batata. Her har du myk sand og blått hav, men ta veien gjennom tunnelen for Praia dos Estudantes, en herlig og skjermet strand blant klippene. Fortsett gjennom den neste tunnelen for favorittstranden under Ponte Romana de Lagos.

Grotter gjør de små buktene lett tilgjengelig
Her venter herlig strand og turkist hav
Klippelandskapet sees best fra høyden
17:00

DE SISTE STRÅLER

Ta en taxi, lei en sykkel eller hopp ombord en av sightseeingbåten for solnedgang ved Ponta da Piedade. Det fascinerende landskapet gløder når solens siste stråler treffer den oransje sandsteinen. Ytterst på odden ser du solen gå ned bak de dramatiske klippene ved Sagres.

18:00

TILBAKE TIL BYEN

Få med deg den andre byporten Porta da Vila og ta turen blant barene i Rua Lançarote de Freitas og hovedgaten Rua de 25 de Abril. Er du forsynt med byvandring tar du plass for forfriskninger på torget Praça de Gil Eanes mens du underholdes av forbipasserende.

Porta da Vila leder deg tibake til sentrum
Serveringsstedene ligger tett i sentrumsgatene
Bon Vivant er lett gjenkjennelig
19:00

TID FOR ÅRELATING

Spania og Portugal er uenige om den fruktige rødvinspunsjens opprinnelse. EU løste striden ved å erklære Iberisk opphav. Keramikkanner med fruktsalat serveres overalt, men følg strømmen av andre turister og bestill en mugge Sangria på takterrassen ved Bon Vivant

20:00

UTSØKT KJØKKEN

Navnet passer en sliten bar, men Juicebox er byens beste sted for tapas. Fasaden og det sjarmløse lokalet fascinerer ingen, men personalet og kjøkkenet imponerer. Ujålete og enkle retter av struttende råvarer. Bestill en runde svinekjaker og la mateventyret begynne.

Fernando i andre enden av sentrum er et godt restaurantalternativ
Sangria er vin med frukt og soda
Ikke la deg lure av navn eller fasade
Styr unna turistfellene i hovedgatene
22:00

BERUSENDE NATT

Utestedene klynger seg sammen over hele byen. Mange ender opp ved ett av byens torg eller rundt Zanzibar. Du får håndtverksøl ved Lagos Beer & Co og cocktails ved The Green Room. Ofte er den livligste stemningen ved Joe's Garage, hvor festen begynner ved midnatt.

Mange britiske turister, men godt øl
UTFLUKT

SAGRES

Bosetningen har et par gode serveringssteder, men lite annet å by på. Kapp Sagres er derimot en severdighet. I 10.000 år har mennesker kommet hit for å føle på naturkreftene. Denne klippen i havgapet var også et hellig sted for oldtidens grekere og fortsatt er Farol do Cabo de São Vicente et pilgrimsmål. Den 5000km lange europeiske kystleden fra Narva-Jõesuu ender her. Det er derimot den neste odden som tiltrekker seg flest besøkende. Turistbusser kjører skytteltrafikk til Fortaleza de Sagres hvor passasjerene velter ut for en pølse før de klatrer ombord bussen igjen. Surfere bør sjekke ut Praia do Tonel.

Spørsmål? Spør Reiseeksperten

Foto: