MARSEILLE
MARSEILLE
MARSEILLE

MARSEILLE

MARSEILLE

Graffiti, krydder og katedraler. Det er ikke lenge siden millionbyen fremsto som rufsete og utolig. Nå har det gamle og slitte blitt byttet ut med det pene og pyntelige. Stort sett. Marseille er en herlig middelhavsblanding mellom det sør-europeiske og det nord-afrikanske.

Lukten av fisk og sjømat fra fiskemarkedene og eksotisk krydderduft fra det marokkanske kvartalet preger fortsatt bykjernen. Den gamle bebyggelsen rundt Rue du Panier, mellom sentrum og Cathédrale de la Mejor, besøker du for de hyggelige gatene og unike butikkene. Her kan du gå deg bort i en labyrint av gater med god gammeldags fransk arkitektur.

Basilique Notre-Dame-de-la-Garde, som troner på høyden over byen, bør oppleves.
Den gamle bebyggelsen rundt Rue du Panier, mellom sentrum og Cathédrale de la Mejor, besøker du for de hyggelige gatene og artige butikkene

Et område som før ville vært helt utenkelig å vandre rundt i, er Notre-Dame-du-Mont. I dag ligger uteserveringene tett i tett, og bak plassen Cours Julien er det en levende bydel med graffitidekorerte vegger ‒ men med mange veletablerte restauranter og trendy barer. Ta metroen til Notre-Dame-du-Mont, eller kom deg oppover mot høyden fra handlegatene ved å følge trappene fra Rue de Estelle.

‒ Fly til Marseille med Lufthansa, KLM eller Brussels Airlines. Alternativt fly til Barcelona eller Nice, og ta toget direkte til Marseille sentrum. Helst; ta toget hele veien.                                    

MuCEM museet tar for seg historiene til kulturene rundt middelhavet

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen | Shutterstock