MONTREUX
MONTREUX
MONTREUX

MONTREUX

MONTREUX

Handelsreisende har passert området siden bronsealderen, mens under Romerriket var Montreux et viktig stopp på veien mellom Italia og Rohndalen via Simplon-passet.

Byen ble et populært reisemål for Europas velstående da raffinerte hotell åpnet tidlig på 1900-tallet, og fremstillingen som et Utopia i Ernest Hemingways roman Farvel til våpnene.

Montreux med sine 30 000 innbyggere ligger langs sjøpromenaden mellom Villeneuve og Vevey. Den eksklusive, elegante og smakfulle byen byr på fransk gastronomi og sveitsisk service.

Årets høydepunkt er Montreux Jazz Festival, hvor verdens ledende jazzartister og 250 000 besøkende samles. Både Nina Simone, Miles Davis og Ella Fitzgerald har spilt under festivalen.            

Fra musikk til poesi ‒ det var også her Lord Byron hentet inspirasjon til flere av sine lyriske verker.                                                        

Byen ved Genèvesjøen er foreviget av Deep Purples Smoke on the Water, som er tatt opp av Montreux Mountain Studio, hvor også Led Zeppelin, Pink Floyd, Frank Zappa og Queen har gjort flere av sine innspillinger. Det er ikke umulig at både Winter’s Tale og Made in Heaven er inspirert av alpebyen.

Fra musikk til poesi ‒ det var også her Lord Byron hentet inspirasjon til flere av sine lyriske verker.

Følg promenaden sørover til landsbyene Territet, Veytaux og slottet Château de Chillon for utsikt over Genèvesjøen, eller besøk slottene Crêtes Castle og Châtelard Castle ved Clarens. Det går både buss, båt og tog. Opplev fjellene ved Chemin des Narcisses vår eller høst, ta en båttur med La Belle Epoque en sommerdag, eller se landskapet langs toglinjen til Rochers-de-Naye en vintermorgen.

Selv om det finnes mange små og meget gode hoteller i området, er Le Montreux Palace utvilsomt det beste overnattingsstedet i den luksuriøse byen. Dette er stedet hotellfagskolene i området besøker for å vise hvordan et hotell skal være. Et mer moderat, men artig sted midt i byen er Tralala Hotel.

Legg turen innom Caveau des Vignerons for sveitsiske spesialiteter som fondue og raclette.

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock