PRAHA
PRAHA
PRAHA

PRAHA

PRAHA

Prague - Prag - Praha. Drøm deg inn i en av Franz Kafka sine dagbøker ved ærverdige Grand Café Orient. Opplev middelalderurverket på rådhuset og festningsverket rundt Vituskatedralen. Kryss Vltava elven via den vakre Karlsbroen, og bli fascinert av munkenes bibliotek ved Klementinum.

24 timer i

PRAHA

Den Tsjekkiske hovedstaden er kjent for spaanlegg hvor du kan bade i brygg av humle og malt. Men det er for alt det andre du bør ta turen. I den fotgjengervennlige byen rusler du blant gotisk, barokk, rokokko, jugend, renessanse og futuristisk arkitektur.

Praha sine mange broer knytter byen sammen
08:00

KIESERLIG FROKOST

Selv om hovedstaden i tidligere Bohemia er blant europeeres storbyfavoritter og besøkes av nærmere 10 millioner turister årlig, trenger ikke besøket bli en klisje. Start dagen som en keiser med overtreffen frokost ved gourmetrestauranten Augustine Restaurant & Garden

09:00

PETRIN FUNICULAR

Etter Eggs Benedict eller Bircher Müsli ved Augustinerklosteret tar du turen over Mostecká, og forbi det vakre Mandarin Oriental hotellet til Újezd. Herfra tar funicularen deg opp til Nebozizek og videre til Petřín. Ordinær kollektivbillett kjøpes fra automat eller i luken.

Kabelbanen tar deg komfortabelt opp til byåsen
Utsikten fra støpejernstårnet er formidabel
10:00

PETRIN TOWER

Praha er full av utkikkstårn, men det er kun ett du behøver oppsøke. På toppen av Petřín høyden står det 378m høye Petřínská Rozhledna. Støpejernstårnet fra 1892 ruver høyere en Eifeltårnet og gir flott utsikt over byen. Ta heisen til topps eller begi deg ut på trappesatsen.

11:00

STRAHOV KLOSTERET

Med trygg grunn under føttene følger du Strahovská til Strahov klosteret for en fredelig runde i munkenes kvarter. Du vandrer blant vakre takmalerier og kan ta en titt inn i det historiske biblioteket. Dessverre har bryggeriet blitt en ren turistfelle, og det er like greit å styre unna.

Strahov klosteret er et fredfult sted å starte dagen
Mathiasporten ble reist av den romerske keiseren med samme i 1614
Vitus-katedralen dominerer i Pražský borgen.
12:00

BORGEN I PRAHA

Følger du gangveien passerer du utkikkspunktet ved Strahovské hagen på vei mot Hradčanské plassen. Národní galleriet ved Schwarzenberský palasset er verdt et besøk, men nå går turen via Mathiasporten til St. Vitus-katedralen i Pražský borgen.

13:00

MIDDELALDERLUNSJ

De fargesterke husene i Zlatá Ulička hvor Franz Kafka vokste opp er restaurert til det ugjenkjennelige. Styr unna Daliborky, å ta sommerpalasset og hagene en annen dag. Finn veien tilbake til Hradčanské plassen og følg Thunovská for lunsj ved The Castle Pub.

Det er kraftig kost i Tsjekkia, gjerne knoke
En strøm av turister følger leden via Karlsbroen
Karlsbroen knytter gamlebyen Stare Mesto til festningeverket Hrad
15:00

EN HISTORISK BY

En runde rundt St. Nicholas Mikuláše kirken som det tok over 100 år å bygge før du finner veien tilbake til Mostecká for turen over Karlův most. 15 år etter at den gamle broen ble ødelagt av flom, startet 45 år med bygging av Karlsbroen som omsider sto ferdig i 1402.

16:00

VYSHEGRAD CODEX

Gamlebyen Stare Mesto minner om en fornøyelsespark, og hordene med turister som ønsker et bilde av det gamle tsjekkiske nasjonalbiblioteket er god oppvarming. Klemtinum ble etablert av den dominikanske orden i 11. århundre, men dagens bibliotek er av nyere tid. 

Unngå kø og besøk det vakre biblioteket ved Strahov klosteret
Den astronomiske klokken fra 1410 er en av verdens eldste
Det er altid folksomt ved bytorget Staroměstské náměstí
17:00

TURIST GHETTO

Gå sakte for å iaktta arkitekturen, hast deg til U Kunštátů for mikrobrygg eller Golden Rooster for en god kopp te i fredelige omgivelser. Stare Mesto er flott men folksom. Kast et blikk på den astronomiske klokken ved Staroměstské torget, resten tar vi senere.

18:00

VINOHRADSKÁ 

Praha er en stor by. Nyeteblerte Karlín, ungdommelige, Žižkov og trendy Holešovice er spennende bydeler å oppdage, men start med urbane Vinohrady. Ut fra gamlebyen legger du ruten via Franciscan hagen før du tar turen rundt Národní museet fra Wenceslas plassen.

Ta deg tid til en forestilling ved byen Nasjonalteateret eller Nasjonaloperaen
Nasjonalmuseet dominerer Wenceslas plassen
Mens turistene dominerer Stare Mesto henger lokale i Vinohrady
Ved BeerGeek finner du 500 ulike typer øl. 32 på tapp.
19:00

ØL ELLER CIDER

Følg Římská for en drink ved Aperitivo Pavilon i den gamle markedshallen Vinohrady. Ved den industrielle eventhallen finner du et godt utvalg cocktails og friske limonader. Ønsker du tsjekkisk håndtverksøl eller lokal brygget cider bør du heller ta turen til BeerGeek like ved. aperitivo-pavilon.cz | beergeek.cz

20:00

SMAK AV VERDEN

Denne bydelen er full av lokal nasjonale og internasjonale serveringssteder. Sjekk ut Lokál Korunní eller Vinohradský Pivovar for Tsjekkiske smaker, Mist for et veganske måltid, Arepas De Lyna for spesialiteter fra Venezuela, eller heng med nabolaget ved Let's Meat

Coffee room servere suverene kaffe i urbane omgivelser
Øltradisjonen i Tsjekkia er utviklet gjennom 1000 år
Vinohradský Pivovar er et godt sted for lokal urbangastronomi
22:00

NATT I STARE MESTO

Det begynner bli roligere i sentrum og tid for Chrám Matky Boží, bedre kjent som Týnkirken. Den er visstnok stengt, men praktbygget fra 1300 tallet er vakkert opplyst. Etterpå er Beer Spa Bernard stedet om du er sliten, ellers er Tynska Bar and Books et godt sted for en drink.

Det er stemningsfult når natten senker seg over Týnkirken

OVERNATTING

BUDSJETT

Prague Old House.

De gode hostellene i den tsjekkiske hovedstaden ligger godt utenfor sentrum, og rimelige rom ved byens gjestehus er ofte beste budsjettalternativ. Náprstkova 214/7 | oldpraguehouse.cz

BRA

Pytloun Boutique

Stilfult designhotell mellom Nasjonalmuseet og Gamlebytorget. Velutstyrte rom, takterrasse og god frokost. Hyggelig betjening og døgnåpen lobbybar med god utvalg mat og drikke. Václavské nám. 779/16 | pytlounhotelprague.cz

Du sover komfortabelt ved Mandarin Oriental
BEDRE

The Emblem

Mellom Staroměstské torget og Klementinum finner du 59 smakfulle rom og suiter. Hotellet har spaanlegg med jacuzzi på taket, hyggelige loungeområder, enegen restaurant og bar. Platnéřská 111/19 | emblemprague.com

BEST

Mandarin Oriental

Klosteret fra 1400 tallet ligger tilbaketrukket, blandt de smale brosteinsgatene i Malá Strana. Utsøkte rom, generøse suiter og flere serveringssteder rett ved severdighetene i gamlebyen. Nebovidská 459/1 | mandarinoriental.com

Spørsmål? Spør Reiseeksperten

Foto: