SENNEN
SENNEN
SENNEN

SENNEN

SENNEN

Selv om England er relativt lite og infrastrukturen god, gjør den høye populariteten det tidkrevende å oppleve øyriket. Men det gjør også at de mer utilgjengelige severdighetene kan beundres uten de store turistmassene.

Storbritannias vestligste distrikt er Cornwall, og helt i sør ligger området rundt Penzance. Ytterst på odden ligger utkikkspunktet ved Lands End og surfesenteret ved Sennen Cove.

Det historiske bysentrum i Penzance er fylt med sjarmerende butikker og stilfulle spisesteder. Den viktorianske havnepromenaden byr på friske doser salt sjøluft før eller etter lunsj, gjerne ved Turk’s Head, byens eldste pub, eller Admiral Benbow Inn, kjent fra romanen Skatten på sjørøverøya av Robert Louis Stevenson. Stemningen er akkurat slik man forventer i en moderne britisk havneby. Med unntak av den eventyraktige tidevannsøya St Michael's Mount, palmene og de tropiske plantene.

Mousehole er en meget pittoresk havnelandsby. Fra puben The Old Coastguard er det en times flott spasertur gjennom Lamorna-dalen, og en annen time tilbake langs kysten. Stien fortsetter langs den dramatiske kysten til Porthgwarra, og videre hele veien til St. Ives. Fra puben The Old Success Inn i Sennen Cove, er det en times tur langs klippene til Lands End. En innenlandsrute leder fra The Old Dairy tilbake til den tidløse sandstranden ved Sennen Surfing Centre. En annen flott dagstur er fra The Gurnard’s Head, langs kysten til Zennor Head. Gjerne via The Tinners Arm på hjemveien.

Med 5000 km merkede stier er alternativene for turer i Cornwall mange. Last ned iWalk Cornwall-appen for kart, bilder og praktisk informasjon til over 200 av de mest populære rutene.

REISE HIT

Til London flyr du enkelt og rimelig med en rekke flyselskap. Herfra er reisen til Penzance ca. 5 timer med bil fra Heathrow eller tog fra Paddington. Rimeligst er buss fra Victoria, men da dobles reisetiden.

Sennen Cove i Cornwall.
Sennen Cove i Cornwall.
Landsbyen Mousehole nær Penzance, Cornwall.
Landsbyen Mousehole nær Penzance, Cornwall.

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock