SØR-KOREA
SØR-KOREA
SØR-KOREA

SØR-KOREA

SØR-KOREA

Urbane byer, naturskjønne fjell og forførende øyer

Fra man går om bord i maglevtogene i Seoul ‒ som tar deg fra flyplassen til bysentrum via magnetisk levitasjon ‒ er følelsen å være i en fremtidsby. En av verdens mest bærekraftige land med en infrastruktur og innovasjon asiatiske og europeiske nasjoner higer etter. Trenger du en pause fra glass og stål, er turen kort til et av de mange rekreasjonsområdene i bysentrum, som ved elven Cheonggyecheon.

Det lille og moderne landet på størrelse med Island har en rik kulturarv med over 30 Unesco verdensarvsteder.
Fråts i delikatesser som kimchi, gimbap, tteokbokki, bulgogi, og selvsagt høydepunktet i den rike matkulturen: tradisjonene rundt den koreanske bordgrillen.

Med hotell i verdensklasse er det ikke nødvendig å sove dårlig i Sør-Korea, men å bo på de harde men oppvarmede gulvene ved en hanok i Bukchon er et høydepunkt i Sør-Korea. De smale smugene er spekket med spennende butikker og smakfulle kafeer. For en annen søvnløs men dyp opplevelse, sjekk inn på et av de buddhistiske templene, og tilbring en selvransakende natt med munkene. Etter et enkelt vegetarisk måltid slukkes lysene 21:00, før en ny dag starter med bønn klokken 03:30.

Det lille landet på størrelse med Island har en rik kulturarv med over 30 Unesco verdensarvsteder. Den hektiske hovedstaden Seoul og de livlige havnebyene Busan og Incheon er blant de mest moderne. Fjellene ved Guinsa, billedskjønne Gyeongju, restaurantene ved havnen i Yeosu og de isolerte øyene ved Ulleungdo er blant våre favoritter. Med kalde vintre og varme somre er våren og høsten beste tiden å besøke det rike Sør-Korea.

Gwangalli, bustranden i Busan er brukes av både badende og surfende
Tips; For en søvnløs men sjelerensende opplevelse, sjekk inn på et av de buddhistiske templene, og tilbring en selvransakende natt med munkene.

Foto:

Eilert Larstorp Paulsen, Shutterstock