TENERIFE
TENERIFE
TENERIFE

TENERIFE

TENERIFE

Med surfebrett langs kysten ved Benijo eller langs spektakulære fjellveier opp til vulkanen El Teide. Langstrakte strender med solsenger og parasoller, skjermede bukter du har for deg selv, sanddyner, klipper, furuskog og urbant byliv. Tenerife lokker både reisende med trillekoffert og ryggsekk til Kanariøyene.

Opplev landskapet med bil eller test kondisjonen på sykkel

Midt på nordkysten ligger Puerto de la Cruz. Det ligger både små og store strender mellom klippene, men mange foretrekker bassenganlegget Lago Martianez. Fra feriebyen er det ort vei til La Orotava. Allerede på 1600- og 1700-tallet etablerte overklassen seg her, og ingen annen by på øyene har like stor konsentrasjon av herskapshus. La Laguna, like ved Santa Cruz, er derimot regnet som Tenerifes vakreste bosetning. Bysentrum, som guanche-urbefolkningen kalte Aguere, er oppført på Unescos verdensarvliste.

Midt på nordkysten ligger feriebyen Puerto de la Cruz.
Innlandet og kysten kjemper om de beste landskapene
Tenerife er mer enn charterkoloniene ved Costa Adeje

Fjellmassivet ved den rolige Los Gigantes-stranden markerer starten på Costa Adeje, og 30 km med feriebyer som strekker seg til øyas sørligste punkt ved Punta de Rasca. Over 300 soldager lokker rundt 5 millioner turister til Los Cristianos og Playa de las Americas årlig.

Det går ferger fra Los Cristianos til øyene La Gomera og til La Palma
Los Cristianos og Playa de las Americas er øyas største chaterghettoer
Charterkultur begrenser seg til strand-/og uteliv
Solsenene står tett ved Los Cristianos og Playa de las Americas
HØYDEPUNKT

TENERIFE

  • Nedenfor Hotel San Roque i Garachio er det bygget et flott bassenganlegg. Den en gang så hektiske havnebyen som ble grunnlagt på 1600-tallet er i dag en døsig bosetning som passer perfekt for avkobling fra en hektisk hverdag.
  • Santa de la Cruz ligger kun 300km fra Afrikas kystlinje. Det er det lett å glemme ved Plaza La Candelaria. Herfra er det kort vei til Plaza Jose Arozena Paredes, og kunstnerkvartalene rundt Iglesia Nuestra Señora de La Concepción.
  • Veien fra Teresitas-stranden på sørkysten tar deg gjennom Anaga-massivets imponerende landskap, til Almaciga-stranden på nordkysten, med noen av de beste surfestedene på Tenerife. Den isolerte Benijo-stranden er vår favoritt.
Sjekk også ut den dramatiske Socorro stranden
Rundt hele Tenerife ligger naturlige saltvannsbasseng. En av de flotteste er Charco De La Laja ved San Juan de la Rambla
Midt i feriebyen Puerto de la Cruize ligger den lille bystranden Playa del Muelle til kontrast fra badeanlegget Playa de San Telmo.
Veien fra Teresitas-stranden på sørkysten tar deg gjennom Anaga-massivet til nordkysten og de beste surfestedene på Tenerife
MINGUIDE

SANTA CRUZ

Santa Cruz er en europeisk storby, midt i Atlanterhavet, og egner seg godt for kulturliv før eller etter late dager på standen eller spennende fotturer på den særegne øya utenfor afrikakysten.

Havnebyen Santa Cruz de Tenerife er en viktig sjøfartsby, med ferger til de andre øyene, samt til Cádiz. En rekke rimelige spisesteder og barer, særlig langs Avenue Francisco la Roche. Vannspeilet ved Plaza de España er hjertet i promenaden, sammen med Alameda Duque de Santa Elena-parken.

Santa Cruz er en urban søreuropeisk by, midt i Atlanterhavet, med sommertemperaturer hele året

Santa Cruz er som en typisk søreuropeisk storby, støyende og levende, og det er fort gjort å glemme at man befinner seg midt i Atlanterhavet, 300 km fra Sahara og Afrikas kystlinje. Kjedebutikkene ligger tett i Calle de Castillo, gastropubene ligger side om side ved Plaza de San Francisco, og på hvert torg drikkes morgenkaffe som glir over til kjøligere drikke etter hvert som temperaturen stiger. Et utmerket sted for byferie, stor nok til at turismen på ingen måte er unormalt påtrengende i bybildet.

Havnebyen er full av cruisebåter. Herfra går det også ferger og fraktebåter til de andre Kanariøyene og Cadiz. Havnepromenaden er ikke sjarmerende, men et populært innslag i byen. En rekke rimelige spisesteder og barer, særlig langs Avenue Francisco la Roche. Vannspeilet ved Plaza de España er hjertet av promenaden, sammen med Alameda Duque de Santa Elena parken. Et fint sted å tilbringe noen timer med å gjøre lite annet en kikke på folk.

Plaza de La Candelaria er byens kommersielle sentrum. Parallellgaten Bethencourt Alfonso har færre turister og mer spennende butikker. Lengre nord ligger museer, kirker og boligområder. Rundt Plaza Jose Arozena Paredes finner du flere barer og serveringssteder, Cervecería Bulevar og Kokken Gastrobar er blant våre favoritter. Vest for Iglesia Nuestra Señora de La Concepción ligger de kunstneriske kvartal, med teater, gallerier og bibliotek.

Vannspeilet ved Plaza de España er hjertet av promenaden

TIPS!

Utelivet finner du i Calle Antonio Dominguez Alfonso, hvor en rekke trendy restauranter og barer livner til utover kvelden. En av våre favoritter er Bulan, som har god mat og drikke - og en takterrasse. bulantenerife.com

Calatrava auditoriet dominerer i sør. Designet av arkitekten med samme navn og hjem for øyas symfoniorkester. Like imponerende i dagslys som opplyst mot den bekmørke nattehimmelen.
Auditorio de Tenerife er et ikke bare festsal for Tenerife, men for hele øygruppen. Konserthuset ble åpnet i 2003.
Bassenganlegget Cesar Manrique, komplett med solsenger, palmer og fossefall

Den nordlige delen av havnen preges av plattformer og lasteskip, mens Calatrava auditoriet dominerer i sør. Designet av arkitekten med samme navn og hjem for øyas symfoniorkester. Like imponerende i dagslys som opplyst mot den bekmørke nattehimmelen. Her ligger også bassenganlegget Cesar Manrique, komplett med solsenger, palmer og fossefall. Omtrent like sjarmerende som Teresitas stranden på andre siden av byen, men neppe noe de yngste noterer seg.

I sørenden av Teresitas stranden ligger Cofradia de Pescadores som serverer enkle retter med utsikt over stranden og havet
7km fra Santa Cruz de Tenerife, ved foten av de massive Anaga massivene ligger den langstrakte og finkornede Teresitas stranden
Spørsmål? Spør Reiseeksperten

Foto: